This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Πλατεία Βάθης 210-5221411 www.eskamea.gr, www.goneisamea.gr  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ,

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!! Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στις 19:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Προσυγκέντρωση στις 18:15 στον πεζόδρομο της Κοραή (Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ!

Συμμετέχουμε μαζί με τις οικογένειές μας στο μεγάλο συλλαλητήριο για την προστασία της ζωής μας, των οικογενειών μας, των ανθρώπων μας. Ενάντια στην ακρίβεια που γονατίζει τις οικογένειές μας.

Απαιτούμε:

  • Ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.
  • Να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς τηλέφωνο, χωρίς νερό
  • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί.
  • Κανείς και καμιά χωρίς τις αναγκαίες θεραπείες, καμία πληρωμή για φάρμακα, εξετάσεις, νοσήλια.

Εμείς οι γονείς και κηδεμόνες, οι βαριά ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες που βιώνουμε στο πετσί μας καθημερινά την βάρβαρη αντί-αναπηρική, αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα φτώχειας και εξαθλίωσης δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε τον 21ο αιώνα να καιγόμαστε το καλοκαίρι, να πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να παγώνουμε τον χειμώνα, δεν δεχόμαστε να μείνουν τα σπίτια μας χωρίς ρεύμα, δεν συμβιβαζόμαστε με την ακρίβεια, την φτώχεια και την εξαθλίωση, να μην μπορούμε να κάνουμε τις θεραπείες μας, τις εξετάσεις μας, να παίρνουμε τα φάρμακά μας.

Δεν είμαστε ζητιάνοι, δεν περιμένουμε το τι θα μας πετάξει η κυβέρνηση με τις «επιταγές της ακρίβειας και της εξαθλίωσης», τα ματωμένα πλεονάσματα, για το πιάσιμο των στόχων του Ταμείου Ανάκαμψης! Δεν τσιμπήσαμε και δεν τσιμπάμε στα σόου ευαισθησίας της κυβέρνησης, όσοι ανάπηροι παίρνουν επιδόματα, -γιατί οι περισσότεροι δεν παίρνουν-, έχασαν από την ακρίβεια από 1.000 έως 1.800€ μόνο τα 2 τελευταία χρόνια. 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων τουλάχιστον 100€ από 01/01/24.
  • Ένα ολόκληρο επίδομα και μία ολόκληρη σύνταξη μπροστά στις γιορτές των Χριστουγέννων.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου καυσίμων, καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι ή μικρή επιχείρηση, μείωση του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση όλων των δημοτικών τελών για όλα τα ΑμεΑ και τους χρόνιους πάσχοντες.
  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
  • Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες και εξετάσεις, κανένα πλαφόν. Κάλυψη όλου του κόστους 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.
  • Όχι στο νέο ΕΣΥ και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία της εξαθλίωσης και της εμπορίας των αναγκών μας της ίδιας της ζωής μας. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος.
  • Επαναφορά των επιδομάτων αναπηρίας στα ορφανά παιδιά ΑμεΑ που κόπηκε επειδή παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Επέκταση των επιδομάτων στις κατηγορίες που μέχρι σήμερα δεν παίρνουν (κωφοί, πάσχοντες από άνοια, Alzheimer κ.ά.).
  • Κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 600€

 

Αθήνα 13/12/2023

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Το ΔΣ του Ενιαίου