ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 210 52 21 411,

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Αθήνα   12/03/2015

Προς : Τον Διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλο.

Κοινοποίηση : Υπ. Εργασίας κ. Σκουρλέτη Πάνο

 

Είναι απαράδεκτο, είναι αισχρό!!!

Τα σφαγεία των ΚΕΠΑ συνεχίζουν το έργο τους ακάθεκτα, περικόπτοντας ποσοστά αναπηρίας, συντάξεις και επιδόματα. Όσοι από τους αναπήρους και χρονίως πάσχοντες καταφέρουν να γλιτώσουν έρχονται αντιμέτωποι με τους κεφαλοκυνηγούς, διοικητικούς διευθυντές του ΙΚΑ, που επαναπέμπουν αποφάσεις ακόμα και δευτεροβάθμιων επιτροπών. Με αυτό τον τρόπο ασκούν πίεση στις επιτροπές για να ακυρώσουν ακόμα και όποιες θετικές αποφάσεις έχουν παρθεί. Έτσι και ο διευθυντής του ΙΚΑ Πανόρμου Κύριος Γιάννης Στεργίου γνήσιος εκφραστείς και αρωγός της εντεινόμενης αντιαναπηρικής πολιτικής, ασκώντας το «διευθυντικό του δικαίωμα» στις πλάτες των αναπήρων, επανέπεμψε στα ΚΕΠΑ μια σειρά θετικές αποφάσεις, ανάμεσα σε αυτές και της συναδέλφισσας Αθανήτου Όλγας 53 χρονών πάσχουσα από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) αφαιρώντας της ακόμα και την πενιχρή σύνταξη των 340€ που θα έπαιρνε καθώς και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη. Σημειωτέον η συναδέλφισσα είναι χωρίς εισόδημα εδώ και ενάμιση χρόνο λόγω της αναμονής της να κριθεί από ΚΕΠΑ.                                                                                                                                                                                                                                  Σε παρέμβαση που έκαναν την Δευτέρα 2 του Μάρτη αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ με τη Λαϊκή Επιτροπή 7ου διαμερίσματος στο ΙΚΑ Πανόρμου για τις παραπάνω περιπτώσεις, ο Διευθυντής Στεργίου με προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο απάντησε ότι εμμένει στην απόφασή του, και δεν απολογείται λέει στη ΣΕΑΑΝ για τα διευθυντικά του δικαιώματα!!! Η στάση του κυρίου Στεργίου είναι ανάλογη πολλών διευθυντών που δείχνει ότι οι προσφυγές τους για να ακυρώνονται οι όποιες θετικές αποφάσεις από τα ΚΕΠΑ για αναπήρους έχουν γίνει κριτήριο για την παραμονή στη θέση τους. Η ΣΕΑΑΝ έχει καταγγείλει επανειλημμένα την παραπάνω κατάσταση. Σας είχαν δοθεί συγκεκριμένα στοιχεία στην τελευταία συνάντηση μαζί σας. Αν και αυτή τη φορά δεν πάρετε συγκεκριμένα μέτρα εσείς και η κυβέρνηση, θα επιβεβαιώσετε τις καταγγελίες που έχουμε ότι η στάση αυτών των διευθυντών υπαγορεύονται από τις εντολές της κυβέρνησης και τη διοίκηση του ΙΚΑ. Έχετε ακέραια την ευθύνη για το δράμα που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες συναδέλφων που βεβαίως δεν θα μείνουν ανυπεράσπιστες, το αγωνιστικό αναπηρικό κινήματα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα απαντήσουν.

Αυτά τα τραγικά προβλήματα που βιώνουν οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειες τους, τόσα χρόνια από την βάρβαρή αντιλαϊκή πολιτική που εφήρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις συνεχίζονται και με τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα μέτρα που παίρνει και με αυτά που ετοιμάζεται να εφαρμόσει με τη νέα συμφωνία με το «νέο μνημόνιο». Μια πολιτική που στο όνομα της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων στέλνει στην φτώχια και την εξαθλίωση καθημερινά χιλιάδες αναπήρους και χρονίως πάσχοντες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Μια πολιτική που μας οδηγεί κυριολεκτικά στον Καιάδα. είναι αυτή η πολιτική που με τα αντιλαϊκά μέτρα και την εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ, έκλεισε τα θεραπευτήρια του ΙΚΑ, συγχώνευσε νοσοκομεία, διέλυσε την κοινωνική ασφάλιση, συνεχίζοντας έτσι παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της υγείας, της πρόνοιας και ασφάλισης.

Απαιτούμε να εκτελεστεί τώρα η απόφαση συνταξιοδότησης της συναδέλφου και των άλλων αναπήρων. Κανένας ανάπηρος ή χρόνιως πάσχων χωρίς δωρεάν υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξαρτήτου ποσοστού αναπηρίας και ηλικίας. Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα των ΑΜΕΑ και συντάξεις αναπηρίας.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 16:33)