ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411 www.eskamea.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Νέοι ανάπηροι απορρίπτουμε αυτό που ζούμε, διεκδικούμε το μέλλον μας.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 6:30μμ στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος) ή και διαδικτυακά μέσω zoom  Meeting ID: 903 905 0023 ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα των νέων αναπήρων και χρονίως πασχόντων και η οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση λύσεων.

Θα υπάρξει παρέμβαση «οι αγώνες των νέων αναπήρων χθες και σήμερα»

Φίλες και φίλοι, μαθήτρια, μαθητή, φοιτήτρια, φοιτητή, νέοι άνεργοι, εργαζόμενοι,

Αυτά που βιώνουμε μας συνθλίβουν. Το μέλλον αβέβαιο αν όχι σκοτεινό. Έχουμε ολόκληρη τη ζωή μπροστά μας, μπορούμε με τον αγώνα μας, μαζί με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τους εργαζόμενους να τη ζήσουμε με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

Σήμερα μας λένε «πάρτε ένα επιδοματάκι και καθίστε σπίτια σας». Αλλά και αυτό έχουν σχέδιο να το πετσοκόψουν. Πολλοί δεν έχουν ούτε αυτό ούτε τα στοιχειώδη. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται στα σχολεία, χωρίς μέσα, σπουδάζουμε, με τεράστια προσπάθεια με πολύ αγώνα των γονιών μας και των εκπαιδευτικών. Κάποιοι από εμάς καταφέρνουμε και μπαίνουμε στο πανεπιστήμιο. Για τμήματα προσβασιμότητας μας λένε, που στις περισσότερες των περιπτώσεων μοιάζει με ανέκδοτο, αγώνας να φτάσουμε στο πανεπιστήμιο και να γυρίσουμε που πολλοί από εμάς δεν τα καταφέρνουν. Διερμηνείς νοηματικής ούτε για δείγμα, για να τυπώσεις βιβλία Braille μόνο αν έχει κάμποσες χιλιάδες ευρώ από απόθεμα, πού κουβέντα για εποπτικά μέσα. Αν είσαι σε αμαξίδιο το πολύ να μείνεις στην είσοδο του αμφιθέατρου (σε όσα φτάσεις) και αν ο γονιός σου μπορεί να είναι μαζί σου ή αν έχει να πληρώσει συνοδό. Πολλοί από εμάς τα παρατάνε και όσοι τα καταφέρουμε να πάρουμε πτυχίο κατά κανόνα μας πετάνε στο περιθώριο, αφού προσλήψεις δε γίνονται εκτός αν έχουμε κάποιοι μπάρμπα στην Κορώνη ή μπαμπά να τα ακουμπάει.

Νισάφι πια!

Τώρα όλο και περισσότερο μας πετάνε στα μούτρα ότι κοστίζουμε, αλλά εμείς θέλουμε να δουλέψουμε, να προσφέρουμε στην κοινωνία. Αλλά στην κοινωνία τους, στο σύστημά τους όλο και περισσότερη φτώχεια και μιζέρια για τους πολλούς και για τους λίγους όλο και περισσότερος πλούτος. Δε χωράμε, μας πνίγει!

 Τώρα μπροστά στις εκλογές κυβέρνηση και πρώην κυβερνώντες θα πουλήσουν ξανά ευαισθησία, αγάπη και συμπάθεια. Ως εδώ! Δεν τσιμπάμε! Παίρνουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια.

Ακουμπάμε στο αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα. Μπράτσο με μπράτσο, ο ένας με τον άλλον. Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί! Σωτήρες δεν υπάρχουν ούτε μπορούμε να ζούμε με ελεημοσύνες ούτε να πληρώνουν οι τσακισμένες οικογένειές μας.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της ΣΕΑΑΝ, συγκροτούμε Επιτροπή Αγώνα Νεολαίας. Συμβαδίζουμε με το αγωνιστικό νεολαιϊστικο κίνημα, τους αγωνιστικούς φοιτητικούς συλλόγους, το συντονιστικό μαθητών Αθήνας, τα ταξικά συνδικάτα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6947983084

6947738574

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Αθήνα 11/1/23