ΣΕΜΙΣΕΑ 1 ΜΑΗ 2015
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΣΕΜΙΣΕΑ 1 ΜΑΗ 2015

ΣΕΜΙΣΕΑ 1 ΜΑΗ 2015

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής

(Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)

Χαλκοκονδύλη 13, 104 32 Αθήνα

τηλ./fax:: 2105221411, 6973929817, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Η φετινή εργατική πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα απεργία, μια ακόμα διαδήλωση. Είναι όρκος πίστης για συνέχιση των αγώνων, σε αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για τα δίκια της εργατικής τάξης. Το 1886 οι εργάτες στο Σικάγο χύναν το αίμα τους για το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες δουλειάς, ενώ σήμερα όλα αυτά μας τα έχουν πάρει πίσω, μας έχουν καταδικάσει να ζούμε σ έναν σύγχρονο μεσαίωνα, να ζούμε με ψίχουλα. Τιμάμε στην πράξη τους νεκρούς της τάξης μας, οργανώνοντας τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει, για ανάκτηση όλων των απωλειών, για ζωή με δικαιώματα. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον της εργατικής τάξης και των παιδιών της.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την αλληλεγγύη, το κίνημα μας, ενάντια στη βαρβαρότητα που ζούμε. Παλεύουμε κάθε χώρος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης και αγώνα ενάντια στην κρατική και εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία βάζοντας φρένο σε κάθε αλλαγή που χειροτερεύει τους όρους ζωής μας, ενάντια στην απλήρωτη δουλειά, ενάντια στις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, ενάντια στις απολύσεις.

Δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να μη δεχτούμε τη συνέχιση των μνημονίων όπως και να ονομαστούν, κανένας εργαζόμενος να δεχτεί να γίνει το μέλλον το δικό του και των παιδιών του, θυσία για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας εν όψει της Πρωτομαγιάς και παλεύουμε για την επιτυχία της απεργίας, σε κάθε ΝΠΙΔ Ίδρυμα σε κάθε ιδιωτικό κέντρο κανένας συνάδελφος για δουλειά. Καμία αδράνεια καμιά υποχώρηση καμιά αναμονή καμιά ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.

Αγώνας Ρήξη Ανατροπή - Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια!

Συμπαρατασσόμαστε με το ταξικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα, τιμούμε στην πράξη την εργατική πρωτομαγιά και παλεύουμε για:

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των κέντρων από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το ΣΕΜΙΣΕΑ. Καμία χειροτέρευση στις εργασιακές μας σχέσεις μέχρι την υπογραφή της σύμβασης.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ).

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Προσυγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 9.30πμ μαζί με τη Συντονιστική επιτροπή αγώνα αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) και τον Ενιαίο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και νήσων.