ΣΕΑΑΝ 02/03/2015
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΣΕΑΑΝ 02/03/2015

ΣΕΑΑΝ 02/03/2015

ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΡΤΗ και ώρα 1μμ

Έξω από το ΙΚΑ Πανόρμου

(Καρύστου 7 & Πανόρμου)

Η σφαγή στα ΚΕΠΑ συνεχίζεται!

Με απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ Πανόρμου αφήνουν 53 χρονών πάσχουσα από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) χωρίς σύνταξης και φαρμακευτική περίθαλψη και μαζί της πολλούς άλλους αναπήρους.

Αφού τη γλύτωσαν όπως - όπως από τα σφαγεία των ΚΕΠΑ κάποιοι χρόνιοι πάσχοντες και ανάπηροι έρχονται οι διοικητικοί διευθυντές των ΙΚΑ να επαναπέμψουν αποφάσεις ακόμα και δευτεροβάθμιων επιτροπών. Ενώ με αυτόν τον τρόπο ασκούν πίεση στις επιτροπές για να ακυρώσουν ακόμα και όποιες θετικές αποφάσεις έχουν πάρει. Έτσι και ο διευθυντής του ΙΚΑ Πανόρμου επανέπεμψε στα ΚΕΠΑ μια σειρά θετικές αποφάσεις ανάμεσα σε αυτές και της συναδέλφισσας με ΣΚΠ! Κεφαλοκυνηγοί εν δράση. Ντροπή και αίσχος!!! Με τον αγώνα μας να τους σταματήσουμε!

Με απαίτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ από χρόνια οι κυβερνήσεις προχωρούν στο δραστικό περιορισμό των επιδομάτων των ΑΜΕΑ και των αναπηρικών συντάξεων. Η νέα κυβέρνηση αφού τόσο καιρό συγκάλυπτε τη σφαγή ως αντιπολίτευση, τώρα συζητάει για το νέο πρόγραμμα, το νέο μνημόνιο με την Ε.Ε., τα «ισοδύναμα» από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, όπως το δραστικό περιορισμό των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων των ΑΜΕΑ.

Μείωσαν τους επιδοματούχους αναπηρίας από 210 χιλιάδες σε 160 χιλιάδες έχουν στόχο να τους φτάσουν κάτω από τις 100 χιλιάδες, ενώ συντάξεις αναπηρίας θα δίνουν μόνο σε πεθαμένους. Αυτό το ρόλο παίζουν τα ΚΕΠΑ, αυτή την αποστολή έχουν αναθέσει οι κυβερνήσεις στους διευθυντές του ΙΚΑ και των ασφαλιστικών ταμείων. Τα χρέη δε τα δημιούργησαν ούτε οι μισθοί, ούτε οι συντάξεις, ούτε οι ανάπηροι και τα ψίχουλα επιδόματα που παίρνουν οπωσδήποτε ούτε οι εργαζόμενοι που σακατεύονται στη δουλειά και παίρνουν μια ψωροσύνταξη για να τα βγάλουν πέρα. Για αυτό τους λέμε καθαρά δεν τους χρωστάμε μας χρωστάνε, δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος και αρνούμαστε να πληρώσουμε για αυτό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να εκτελεστεί ΤΩΡΑ η απόφαση συνταξιοδότησης της συναδέλφου και των άλλων αναπήρων.
  • Κανένας ανάπηρος ή χρόνιως πάσχων χωρίς δωρεάν υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξαρτήτου ποσοστού αναπηρίας.
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 7ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΓΕ 7ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 05 Μάρτιος 2015 20:36)