ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ 2015
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ 2015

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ 2015

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι πάσχοντες από ΣΚΠ,

Μπορεί να άλλαξε η κυβέρνηση αλλά οι συνέπειες από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα είναι ακόμα εδώ. Μέτρα όπως οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, φόροι που έφεραν τον ανάπηρο και την οικογένεια του σε δεινή θέση. Εδώ όμως είναι και αυτοί που κερδίζουν από τις περικοπές αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως στην υγεία, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι τράπεζες και ο συνολικός οργανωτής τους η ΕΕ. Όσοι σου λένε ότι με την εναλλαγή της συγκυβέρνησης θα έρθει κάτι καλό για εσένα λένε ψέματα, γιατί και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί απέναντι στην πολιτική της ΕΕ και στηρίζει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Και τη 13η σύνταξη να δώσει, 1,5€ την ημέρα δηλαδή, θα μας τα πάρει πολλαπλάσια θέλοντας να μας μάθουν να ζούμε κυριολεκτικά με ψίχουλα.

Για να σταματήσουμε την κατρακύλα χρειάζεται να οργανωθούμε, να συσπειρωθούμε με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα την ΣΕΑΑΝ που όλο αυτό το διάστημα πάλευε ενάντια στην βάρβαρη αντιαναπηρική πολιτική των περικοπών συντάξεων και επιδομάτων των ΑΜΕΑ. Επιβάλλοντας με τον αγώνα πολλές φορές τη δικαίωση συναδέλφων στις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ, κλπ. Η πραγματική αλληλεγγύη στη πράξη! Αλήθεια, ο σύλλογος που ήταν και οι διάφορες πολυδιαφημισμένες ανεξάρτητες ομάδες όταν στα ΚΕΠΑ κατασφαγιάζονταν κατά κανόνα συνάδελφοι σκληρυντικοί;

Δίνουμε την μάχη για έναν σύλλογο που θα συγκρούετε με αυτήν την πολιτική και όχι να βάζει πλάτη και να είναι το δεκανίκι των φαρμακευτικών εταιρειών. Για αυτό καταψηφίζουμε το διοικητικό απολογισμό των δημοσίων σχέσεων και της συμμετοχής του συλλόγου στη διαχείριση της εξαθλίωσης μας και εμπορευματοποίησης των αναγκών μας. Απαιτούμε αλλαγή πορείας!

Παλεύουμε για:

  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Όλοι οι πάσχοντες από ΣΚΠ να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα και θεραπείες (για την βασική νόσο, τα συνοδά νοσήματα και τις παρενέργειες) ανεξάρτητα του ποσοστού αναπηρίας, ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο. Σταθερή και μόνιμη δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς, με πλήρη ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες. Στους ασθενείς με ΣΚΠ που μπορούν να εργάζονται να λαμβάνεται υπ' όψη η γενική κατάστασή τους και να διασφαλίζονται οι ειδικές συνθήκες εργασίας, όπως να έχουν μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες την ημέρα, διπλάσια κανονική άδεια το χρόνο και μειωμένα χρόνια για την συνταξιοδότησή τους.
  • Να εξασφαλιστεί η καταβολή επιδόματος αναπηρίας ή αναπηρικής σύνταξης ως ελάχιστης κρατικής συμβολής στις αυξημένες ανάγκες των ασθενών με ΣΚΠ. Να ενισχυθούν άμεσα με 1000€ όλες οι οικογένειες των ασθενών με ΣΚΠ για να μπορέσουν στοιχειωδώς να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις τις κρίσης.
  • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ. Κατώτερο 67% ποσοστό αναπηρίας σε όλους τους ασθενείς με ΣΚΠ!

 

Καμιά εμπιστοσύνη, στους νέους σωτήρες.

Η απάντηση στα προβλήματα μας είναι ο δρόμος του αγώνα μαζί με τις οικογένειες μας, δυναμώνοντας τη γραμματεία χρονίως πασχόντων της ΣΕΑΑΝ. Δυναμώνουμε τα σωματεία μας και τον ταξικό τους προσανατολισμό στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους και στηρίζουμε τη δράση των λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές. Η δύναμη μας βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης, της συμμαχίας της με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες.

Φλεβάρης 2015

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 12 Φεβρουάριος 2015 05:26)