Welcome to www.eskamea.gr συνδικαλιστική παράταξη με την επωνυμία ΕΣΚ ΑμΕΑ περιλαμβάνει τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες http://www.eskamea.gr/index.php/component/content/frontpage Thu, 24 Sep 2020 20:31:47 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management el-gr ΟΠΕΚΑ: Οδηγίες για την εξυπηρέτηση πολιτών στην Περιφέρεια Αττικής έως τις 4 Οκτωβρίου 2020. http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/558------------4--2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/558------------4--2020 ΟΠΕΚΑ: Οδηγίες για την εξυπηρέτηση πολιτών στην Περιφέρεια Αττικής έως τις 4 Οκτωβρίου.

Οδηγίες για την εξυπηρέτηση πολιτών στην Περιφέρεια Αττικής έως τις 4 Οκτωβρίου 2020 εξέδωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα στο νομό Αττικής και με σκοπό την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού (COVID-19), αλλά και την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ανακοίνωσε τα εξής:

Για το διάστημα από τις 21.9.2020 έως και τις 4.10.2020, η εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Κέντρο Ενημέρωσης που λειτουργεί στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ στην Αθήνα (Πατησίων 30), θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Για ραντεβού, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:

  • Για όλα τα επιδόματα στο τηλέφωνο: 2106241888 και επιπλέον για τα εξής επιδόματα:
  • Αναπηρικά προνοιακά επιδόματα, τηλ. 2131519238, e-mail: epid@opeka.gr
  • Ανασφάλιστοι υπερήλικες, τηλ. 2131519206, e-mail: yperyl@opeka.gr
  • Οικογενειακά επιδόματα, τηλ. 2131519103, e-mail: oikogeneiaka@opeka.gr


Για τις υπηρεσίες πρωτοκόλλου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστείλουν σκαναρισμένα τα δικαιολογητικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική δ/νση protokollo@opeka.gr είτε ταχυδρομικά (Πατησίων 30, Τ.Κ. 10170, Αθήνα).

Τα ανωτέρω ισχύουν μόνο για την Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ στην Αθήνα.

Στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΑ, η εξυπηρέτηση του κοινού εξακολουθεί να πραγματοποιείται χωρίς αλλαγές.

Ο ΟΠΕΚΑ τονίζει ότι βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και να παρέχει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του. Οι πολίτες μπορούν, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), να ενημερώνονται για όλες τις νέες δυνατότητες που παρέχονται.

]]>
underground@in.gr (georg bill) frontpage Tue, 22 Sep 2020 05:38:34 +0000
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ-ΕΝΙΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 14/09/2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/37-anakgoneis/557--14092020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/37-anakgoneis/557--14092020

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (ΣΕΑΑΝ)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Τηλ.: 2105221411 www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

www.goneisamea.gr, eskamea@otenet.gr

Μια νέα, ξεχωριστά δύσκολη, σχολική χρονιά και για την Ειδική Αγωγή.

Με τον αγώνα, με την αλληλεγγύη, γονείς, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΎΜΑΣΤΕ.

Η κυβέρνηση στη πεπατημένη του ‘’όλα βαίνουν καλώς’’, με πρωτόκολλα λάστιχο, εκθέτει μπροστά στην πανδημία σε κίνδυνο μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους αλλά και τις οικογένειες τους. Φαίνεται ότι τη βολεύει η απόγνωση που βρίσκονται πολλοί γονείς λόγω των ανακολουθιών της και όταν άνοιξαν τα Ειδικά Σχολειά τον Ιούνη αλλά, και πολύ περισσότερο, με το πώς σχεδιάζει να λειτουργήσουν από Δευτέρα.

Η οικογένεια σε πανικό! Ο φόβος δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος.

Ένα μέρος των γονιών δεν θέλουν να πάνε τα παιδιά τους σχολείο και ψάχνουν για ατομικές λύσεις. Άλλοι επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, αρκούνται στο να ανοίξουν τα σχολεία όπως-όπως.

Γονείς, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, η θέση του παιδιού είναι στο σχολείο, το κλείσιμο στο σπίτι είναι καταστροφή!

Πολύ περισσότερο για ένα παιδί με αναπηρία. Πισωγύρισμα, υποτροπή, αποδόμηση σε ό,τι έχει κατακτήσει.

Η επιστήμη έχει αποδείξει πως όταν τηρούνται οι κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας μπορούν να εκπαιδεύονται και τα παιδιά με αναπηρία και παράλληλα να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια παιδιών, εργαζομένων αλλά και των οικογενειών. Γνωρίζουμε πως στην Ειδική Αγωγή τα πράγματα και πριν την πανδημία δεν ήταν καλά. Η αναντιστοιχία λόγων και έργων της κυβέρνησης, δεν πρέπει να μας απογοητεύουν, να μας οδηγούν στο συμβιβασμό ή σε ατομικές λύσεις.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Mon, 14 Sep 2020 05:07:27 +0000 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ COVID-19 ΣΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕΠΡΕΜΒΡΗΣ 2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/556--covid-19-2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/556--covid-19-2020

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411, www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

Ακέραιη η ευθύνη στη κυβέρνηση και τους Ιδιοκτήτες και Διοικητές των Ιδρυμάτων για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων αλλά και για τα θύματα στα γηροκομεία και στις δομές Πρόνοιας. Πάνω από 21 οι θάνατοι στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, κάποιοι πρώτοι στο Παπαγεωργίου στον Εύοσμό, ενώ ήταν 13 οι νεκροί νεφροπαθείς στη κλινική «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ», μέχρι να κλείσει η εισαγγελική έρευνα με το πρώτο κύμα την άνοιξη. Ενώ κάθε μέρα ανακοινώνονται νέα δομές που μπαίνουν σε καραντίνα με πολλά κρούσματα.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει.

Υπάρχει ιστορική, διεθνής κι εγχώρια πείρα, αλλά η κυβέρνηση αρνιόταν να συζητήσει με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αρνιόταν να απαντήσει στις ερωτήσεις στη Βουλή. Αρνιόταν να πάρει μέτρα όπως ουσιαστικά αρνιέται και σήμερα. Τη στιγμή που υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η πανδημία μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις. Ανακοίνωσε ότι παίρνει κάποια μέτρα για τις κλειστές δομές, για τα ιδρύματα χρονιών παθήσεων, για τα γηροκομεία, τους ξενώνες φιλοξενίας κτλ. Όμως αρνείται να πάρει ολόπλευρα τη κρατική ευθύνη με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή λειτουργία όλων των δομών (δημόσιων και ιδιωτικών), με βάση τις επιταγές της επιστήμης, τις προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων και του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος. Μετά απο έξι μήνες πανδημίας, -πριν λίγες ημέρες-,ανακοίνωσε για τη δωρεάν παροχή ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας), σε όλους τους εργαζομένους, λες και αυτό από μόνο του αρκεί. Ενώ όταν καταγγέλλαμε από καιρό ότι οι εργοδότες δεν τα παρέχουν οι της κυβέρνησης σφύριζαν αδιάφορα.

Τι είναι αυτό που προσδιορίζει την αναγκαιότητα να παρθούν πολύ συγκεκριμένα, εξειδικευμένα μέτρα για να μη μπει ο ιός ή έστω να αντιμετωπιστεί αμέσως σ αυτές τις δομές;

Είναι αυτό πού ομολογούν οι ίδιοι οι επιστήμονες, ότι οι συνθήκες συγχρωτισμού σε αυτές τις δομές σε συνδυασμό με τη περιορισμένη δυνατότητα των περιθαλπόμενων να αυτοεξυπηρετηθούν άρα και να τηρήσουν τους όρους υγιεινής τα καθιστούν υγειονομικές βόμβες. Τα προβλήματα μεγεθύνονται με τη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της στήριξης της κερδοφορίας, ελάχιστο προσωπικό, ανειδίκευτο στις περισσότερες των περιπτώσεων, στοίβασμα ανθρώπων σε θαλάμους, τμήματα και κτήρια. Έλλειψη και των στοιχειωδών μέτρων προστασίας.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Sat, 05 Sep 2020 16:36:00 +0000 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ 27/08/2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/555--27082020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/555--27082020

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος,

210-5221411, www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

Τα διάτρητα πρωτόκολλα της Κυβέρνησης, υπεύθυνα

για την αύξηση των κρουσμάτων.

Τα θύματα και τα κρούσματα στα δυο γηροκομεία στη Θεσσαλονίκη τώρα, στον Ταξιάρχη χθες , είναι τα δείγματα της πολιτικής τους,

της στήριξης των κερδών.

Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 7 μ.μ., Πλατιά Σύσκεψη της Γραμματείας

της ΣΕΑΑΝ, Χαλκοκονδύλη 37 2ος όποφος με θέματα:

1. Εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής αγωνιστικής ετοιμότητας του αγωνιστικού, αναπηρικού κινήματος για να μην πληρώσουν οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι οικογένειες μας ξανά άλλη μια καπιταλιστική κρίση που επιταχύνεται με την πανδημία.

Την ίδια στιγμή που μας πιπίλιζαν τα μυαλά με την ευαισθησία τους για την προστασία των ευπαθών ομάδων, έκοβαν θεραπείες, επιδόματα, συντάξεις, έκλειναν τα νοσοκομεία για τους χρόνια πάσχοντες. Έκλειναν την Ειδική Αγωγή και ετοιμάζονται να την ξανακλείσουν.

2. Μέτρα προστασίας από τη πανδημία και τα πρωτόκολλα λάστιχο κυβέρνησης και μεγαλοεπιχειρηματιών. Συστράτευση με τους μαχόμενους υγειονομικούς και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας.

Από τη μια πλευρά λοιδορούν και κατεβάζουν τον παππού από το λεωφορείο επειδή δε φορά μάσκα, και από την άλλη δρομολόγια κάθε 45’, τα μισά καθίσματα αδειανά και να είμαστε όρθιοι, παστωμένοι σα σαρδέλες στα ΜΜΜ. Για μέτρα αποστασιοποίησης μιλάνε αλλά για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των μεγαλοξενοδόχων τα καράβια και τα αεροπλάνα ταξιδεύουν με τους επιβάτες τον έναν πάνω στον άλλον, συγκαλύπτονται και αποσιωπούνται τα κρούσματα στις τουριστικές περιοχές. Να ανοίξουν τα σχολεία με μέτρα προστασίας λένε και η Ειδική Αγωγή αλλά δεν δίνουν 1€ παραπάνω για να ανοίξουν περισσότερες αίθουσες και σχολεία, για να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό και να μην είναι μαθητές και εκπαιδευτικοί ο ένας πάνω στον άλλον. Για ήρωες υγειονομικούς μιλάνε αλλά πολλοί από αυτούς σε λίγο θα απολυθούν, γιατί είναι συμβασιούχοι και επικουρικοί και τους στέλνουν στον πόλεμο χωρίς μέσα ατομικής προστασίας. Να δουλεύει ένας για τρεις και να μην είναι μακρινή η στιγμή να κληθούν να αποφασίσουν ποιος θα μπει στον αναπνευστήρα και ποιος όχι. Γιατί τα κρεβάτια της ΜΕΘ, παρά τις παρλαπίπες του Χαρδαλιά και του Κικίλια, είναι ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες.

3. Μέτωπο ενάντια στις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις, τις κατευθύνσεις του ‘’Σχεδίου Πισαρίδη’’, στην εμπορευματοποίηση των πάντων και της ανάκαμψης με ολοκαύτωμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, των αναπήρων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η ΣΔΙΤ στην ημερήσια διάταξη, τα ιδιωτικά επαγγελματικά ταμεία και τα υποκατάστατα κοινωνικών υπηρεσιών στη φροντίδα των παιδιών, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων.

4. Οργανώνουμε, εξασφαλίζουμε την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης της ΣΕΑΑΝ, για να έχουμε τα μέσα, τα όπλα, στον αγώνα για τα δικαιώματα μας, για τη ζωή μας. Για να τα βγάλουμε πέρα στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

5. Ταυτόχρονα, και παρά την πανδημία, κανένας ιμπεριαλιστικός σχεδιασμός στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα δεν έχει πάει πίσω. ΝΑΤΟ και Ε.Ε. ενισχύουν την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης με ολέθρια για τους λαούς αποτελέσματα.

Η συμβολή της καθεμίας και του καθένα από μας στη συζήτηση, στις αποφάσεις, στον αγώνα είναι η καλύτερη επένδυση για το αύριο.

Παρά τις δυσκολίες, θα τα καταφέρουμε.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

]]>
underground@in.gr (georg bill) frontpage Mon, 24 Aug 2020 05:03:29 +0000
ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ-ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/554--2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/554--2020

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411, www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

Έκτακτη Οικονομική Εξόρμηση της ΣΕΑΑΝ

(Σεπτέμβρης-Οκτώβρης 2020).

Η ΣΕΑΑΝ, ο αγωνιστικός πόλος του αναπηρικού κινήματος απευθύνεται σε κάθε ανάπηρο και χρόνια πάσχοντα, στους γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ, στους λαϊκούς και κοινωνικούς φορείς, σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να στηρίξει οικονομικά τη ΣΕΑΑΝ.

Η ΣΕΑΑΝ και οι φορείς-μέλη της, ούτε ζήτησαν, ούτε παίρνουν καμία κρατική επιχορήγηση, ούτε έχει χορηγούς. Στήριγμα της, πραγματικοί χορηγοί της είναι οι ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που χτυπιούνται από τη βάρβαρη αντλαϊκή, αντιαναπηρική πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Ταυτόχρονα, ενισχύουν τη ΣΕΑΑΝ, σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, λαϊκοί και κοινωνικοί φορείς που συναντιόμαστε καθημερινά, στους αγώνες, ενάντια στις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής αλλά και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Σε αυτούς τους αγώνες από κοινού δίνουμε τη μάχη σήμερα για της προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μας από τη πανδημία, με τους μαχόμενους υγειονομικούς για τη θωράκιση του συστήματος υγείας, για την πραγματική προστασία των ευπαθών ομάδων, των χρονίως πασχόντων. Οι χρόνια πάσχοντες και οι ανάπηροι βιώσαμε όλο αυτό το διάστημα με τον πιο δραματικό τρόπο, την αντιλαϊκότητα και τη γύμνια του συστήματος Υγείας και Πρόνοιας με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, μέσων ατομικής προστασίας, κρεβατιών ΜΕΘ αλλά και με το κλείσιμο των νοσοκομείων που φάνηκε ακόμη περισσότερο σε συνθήκες πανδημίας. Με το κλείσιμο των νοσοκομείων για κάθε άλλη πάθηση πλην του κορονοϊού με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι μας-χρόνια πάσχοντες να αναγκαστούν να σταματήσουν θεραπείες, να μη μπορούν να κάνουν επανελέγχους για να δουν πως θα συνεχίσουν την αγωγή τους ή να μην μπορούν αναγκαίες επεμβάσεις. Ιδιαίτερες επιπτώσεις υπήρχαν και παιδιά με νοητική στέρηση, αυτισμό, σύνδρομο DOWN ή εγκεφαλική παράλυσης, με το κλείσιμο της Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης. Κατάσταση που φοβόμαστε ότι θα βιώσουμε με το νέο κύμα της πανδημίας που βρίσκεται μπροστά μας, σαν αποτέλεσμα των επιλογών της Κυβέρνησης. Με το άνοιγμα του Τουρισμού, χωρίς κανέναν έλεγχό και μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού μας, με πρωτόκολλα λάστιχο, για τη στήριξη των μεγαλοξενοδόχων, των tour-operator , των αεροπορικών εταιρειών και των πλοιοκτητών. Ταυτόχρονα, βιώσαμε και βιώνουμε την αξιοποίηση από πλευράς της Κυβέρνησης της πανδημίας για να περάσουν μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα από την απελευθέρωση των απολύσεων, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων αλλά και τις περικοπές στα επιδόματα, τις συντάξεις αναπηρίας αλλά και τις θεραπείες των ΑμεΑ. Επίθεση που θα κλιμακωθεί με ‘’Σχέδιο Πισαρίδη’’, για τη στήριξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών από τα αποκαΐδια των δικαιωμάτων των εργαζόμενων αλλά και των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Fri, 21 Aug 2020 07:41:42 +0000 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ-ΕΝΙΑΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 7:30μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/553--15-730- http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/553--15-730-

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411, www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

www.goneisamea.gr, info@goneisamea.gr

Κάλεσμα!

15 ΙΟΥΛΗ στις 7.30μμ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

Οι θεραπείες, η Ειδική Αγωγή, η Αποκατάσταση δεν είναι είδος πολυτέλειας για να εξαρτάται από τη τσέπη σου, ή να κλείνει και να σταματά εν καιρώ πανδημίας.

Γονείς και κηδεμόνες, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες η υπεράσπιση των οικογενειών μας, η των δικαιωμάτων μας , στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

Κάνουμε προσωπική υπόθεση την επιτυχία της συγκέντρωσης της Τετάρτης.

Για να αναγκαστεί η κυβέρνηση με τον αγώνα μας, να πάρει

ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ για τη προστασία από τη πανδημία, για την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή και την Αποκατάσταση.

Εμείς το ζούμε στις οικογένειες μας, στη καθημερινή μας ζωή. Το κλείσιμο των νοσοκομείων για κάθε άλλη πάθηση πλην κορονοϊού για να καλύψουν τη γύμνια τους μπροστά στην πανδημία όπως και το κλείσιμο της Ειδικής Αγωγής, της Αποκατάστασης, το σταμάτημα των θεραπειών, το πληρώσαμε, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Προειδοποιούμε θα το ξανακάνουν με το πρώτο νέο κύμα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Είμαστε στον 21ο αιώνα , της ρομποτικής χειρουργικής, των γονιδιακών θεραπειών, της νανοτεχνολογίας, των αλμάτων της επιστήμης. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να είναι για λίγους, να μας γυρίσουν στο Μεσαίωνα. Δεν μπορεί κυβέρνηση, ΕΕ, να αξιοποιούν τη πανδημία για να συγκαλύψουν τις αιτίες της κρίσης και τη θέληση τους να πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι , οι ανάπηροι, ο λαός μας, οι λαοί.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Tue, 14 Jul 2020 05:28:03 +0000 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΙΟΥΛΗΣ 2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/552--2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/552--2020

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37,2ος ορ., Αθήνα, τηλ. 2105221411, eskamea@otenet.gr www.eskamea.gr

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες,

Ξεσηκωμός!!

Το χουντικής έμπνευσης τερατούργημα της κυβέρνησης για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, έχουμε κάθε συμφέρον να συμβάλλουμε κi’ εμείς με τον αγώνα μας να μείνει στα χαρτιά. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις. Συμβάλουμε στον γενικότερο ξεσηκωμό, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 του Ιούλη στις 8 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Προσυγκέντρωση 7 μμ στo πεζόδρομο της Κοραή (στάση μετρό Πανεπιστήμιο).

Πρωτοστατούμε στους συλλόγους μας να πάρουν αποφάσεις. Οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία τους, οι συνταξιούχοι αλλά κι οι μαθητές και οι φοιτητές.

Αυτοί, οι λίγοι που συγκεντρώνουν αμύθητα πλούτη από τη δουλειά των πολλών, από την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας, από την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή, την Αποκατάσταση, το Πολιτισμό, θέλουν να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, την εξουσία τους.

Τρέμουν την οργάνωση μας, τους αγώνες μας.

Γι’ αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το 3ο Μνημόνιο , ψήφισε και το νόμο ενάντια στις απεργίες. Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται τώρα να μας απαγορεύσει το δικαίωμα να διαδηλώνουμε, να διεκδικούμε. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.

Κανένας πατέρας, καμιά μάνα, καμία λαϊκή οικογένεια δεν θα δεχθεί να μη μπορεί να πάρει τα φάρμακα για το παιδί της, για το παππού και τη γιαγιά και την ίδια στιγμή να σιωπά.

Κανένας ανάπηρος δε πρόκειται να υποταχθεί βλέποντας την επιστήμη και τη τεχνολογία να κάνουν τεράστια βήματα και αυτός να μη μπορεί να τα χρησιμοποιήσει προς όφελος του, για την βελτίωση της ζωής του επειδή δεν έχει να πληρώσει.

Καμία οικογένεια εργαζόμενου, συνταξιούχου, αυτοαπασχολούμενου, που δουλεύει, που έχει δουλέψει μια ζωή, που προσφέρει, δε θα συμβιβαστεί και δεν θα αποδεχτεί να μην έχει σχολείο που να μορφώνει το παιδί της, δουλειά με δικαιώματα, Υγεία, Πρόνοια με ότι η επιστήμη επιτάσσει.

Είστε μακριά νυχτωμένοι αν νομίζετε πως θα βλέπουμε τα παιδιά μας, τα αδέλφια μας, τους γονείς και τους συναδέλφους μας να σακατεύονται στους χώρους δουλειάς εξαιτίας της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και θα μένουμε με σταυρωμένα χέρια.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Fri, 03 Jul 2020 05:17:23 +0000 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΕΙΑΑ ΙΟΥΝΗΣ 2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/551--2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/551--2020

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37,2ος ορ., Αθήνα, τηλ. & φαξ: 2105221411, eskamea@otenet.gr www.eskamea.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ,

ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

Πρωτοβουλία της Σ.Ε.Α.ΑΝ. για συντονισμένο αγώνα έτσι ώστε να μπει τέρμα στην υποβάθμιση του Ε.Κ.Α. (Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης,) πρώην Ε.Ι.Α.Α.

Μαχητικά στηρίζουμε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 του Ιούλη στις 8 το απόγευμα στο Σύνταγμα.  Προσυγκέντρωση 7 μμ στ πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο).

 

Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία, για αποφασιστική στήριξη της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης.

Το συνεπές αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα (η Σ.Ε.Α.ΑΝ.), μαζί με τους μαζικούς φορείς της περιοχής, χρόνια τώρα στέκονται στο πλευρό των ασθενών, και των οικογενειών τους, συνοδών και εργαζομένων και είναι υποστηρικτής στα δίκαια αιτήματα τους. Ενάντια στην υποχρηματοδότηση, την απαξίωση και την εμπορευματοποίηση των θεραπειών και της αποκατάστασης τους. Για μαζικές προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού (εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγων, λογοθεραπευτών, κοινωνικούς λειτουργούς), νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Προσωπικό απαραίτητο για ένα κέντρο αποκατάστασης. Την ίδια ώρα ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικό, ΟΑΕΔ, εργολαβικό, κλπ.) που δεν καλύπτουν τις ανάγκες του κέντρου και καλούνται να κάνουν ότι μπορούν μέσα σε αυτές τις δύσκολές συνθήκες.

Προσωπικό που όταν αποκτήσει μία εμπειρία, εξοικειωθεί με τις δυσκολίες του χώρου, απολύεται.

Ενώ οι ασθενείς και οι οικογένειες τους -λόγω των ελλείψεων-, ουσιαστικά υποχρεώνονται να πληρώνουν οι ίδιοι, για πρόσθετες θεραπείες. Αφού το πρόγραμμα αποκατάστασης κρατά το πολύ μια ώρα την ημέρα, ενώ το καλοκαίρι κ τις γιορτές με το ζόρι ένα μισάωρο κάθε δύο με τρεις ημέρες. Ενώ την ίδια στιγμή καλούνται να πληρώσουν για αποκλειστικές νοσοκόμες ή συνοδούς γιατί τους λένε οι υπεύθυνοι του κέντρου ότι, « δεν μπορεί να εισαχθεί ο ασθενής αν δεν έχει άνθρωπο δικό του επί 24ώρου δίπλα του να τον βοηθάει».

 

]]>
underground@in.gr (georg bill) frontpage Wed, 01 Jul 2020 06:24:26 +0000
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΑΕΔ 2020-2021 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/550--2020-2021 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/550--2020-2021 Kοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ

Στις 25 Ιουνίου ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων του διευρυμένου και ενισχυμένου Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2020-2021

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ

Για να δείτε την Δημόσια Πρόσκληση πατήστε εδώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Ξεκινάει σήμερα στις 10.00 το πρωί η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους και παρόχους του προγράμματος Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2020-2021 του ΟΑΕΔ. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Δείτε ΕΔΩ τους δικαιούχους

Δείτε ΕΔΩ τους παρόχους

Για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια. Επίσης, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία, ενώ αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ. Επίσης για πρώτη φορά προστίθεται ο Νομός Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των 10 διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή
από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Fri, 26 Jun 2020 05:32:41 +0000 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ ΙΟΥΝΗΣ 20220 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/549--20220 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/549--20220

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, 210-5221411,

www.eskamea.gr,eskamea@otenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα γεγονότα στη κλινική «Ταξιάρχαι» το περασμένο Απρίλιο δείχνουν με τον πιο εμφανή τρόπο τις ευθύνες από τη πολιτική της υποβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και της ενίσχυσης των ιδιωτικών δομών υγείας με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα και το κέρδος.

Στη κλινική εντοπίστηκαν 41 κρούσματα σε 20 ασθενείς αιμοκαθαιρόμενους και 21 σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με αποτέλεσμα οι 13 νεφροπαθείς να έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι την ημέρα που ολοκληρώθηκε το πόρισμα. Η εισαγγελία καλεί 5 στελέχη της κλινικής να καταθέσουν ως ύποπτοι για κακουργηματικού χαρακτήρα παραβίαση των μέτρων πρόληψης για το κορονοϊό.

Βεβαίως, υπάρχουν τεράστιες ποινικές ευθύνες γι’ αυτό το έγκλημα που πρέπει να αποδοθούν στους υπεύθυνους με τη δέουσα αυστηρότητα. Όμως υπάρχουν και οι πολιτικές που είναι τεράστιες και επικίνδυνες και αφορούν τις επιλογές όλων των κυβερνήσεων παλαιών και νέων. Ευθύνες που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην υγεία, την ανταγωνιστικότητα που με σκοπό την αύξηση κερδών, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών αλλά και των εργαζομένων. Για αυτή την εξασφάλιση των κερδών δε λαμβάνονται τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας τόσο για τους ασθενείς-πελάτες όσο και για το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό. Άλλωστε όπως έλεγαν πολλοί μαγαζάτορες της υγείας στο προσωπικό του «μη φοράτε μάσκες γιατί τρομάζουν οι πελάτες και θα φύγουν». Είναι τέτοια η εξόφθαλμη στήριξη του Ιδιωτικού Τομέα στη περίπτωση των νεφροπαθών που σήμερα μερικές δεκάδες ιδιωτικές κλινικές σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν μόνο με νεφροπαθείς αφού έχουν εξασφαλισμένη τη πελατεία. Όπως άλλωστε είναι γνωστό κάθε νεφροπαθής τελικού σταδίου χρειάζεται αιμοκάθαρση. Πιο συγκεκριμένα, από τους 10.000 αιμοκαθαιρόμενους νεφροπαθείς σε ΜΤΝ οι 7.500 κάνουν αιμοκάθαρση στις Ιδιωτικές Μονάδες, με λεφτά που πληρώνουν οι εργαζόμενοι μέσα από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Αυτό το διάστημα της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε πραγματοποιούνται τεστ για το κορονοιο σε αυτές τις δομές, και συγκεκριμένα στις ΜΤΝ ως μετρό πρόληψης. Ακόμα και σήμερα ο νεφροπαθής σε Μονάδα ιδιωτικής κλινικής που χρειαστεί να κάνει τεστ ή το πληρώνει από τη τσέπη του, γιατί δεν καλύπτεται από το νοσήλιο του ΕΟΠΥΥ ή πριν την αιμοκάθαρση πρέπει να πάει σε εφημερεύον νοσοκομείο για να το κάνει δωρεάν, παρόλο που οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου είναι στις πιο ευπαθείς ομάδες . Πρόβλημα δημιουργείται τώρα το καλοκαίρι διότι προκύπτει η ανάγκη μετακίνησης των νεφροπαθών -που είναι σε θέση να μετακινηθούν- σε άλλες ΜΤΝ για παραθεριστικούς λόγους καθώς ζητούνται από τους ασθενείς να κάνουν και να πληρώσουν 2 τεστ.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Wed, 24 Jun 2020 05:53:50 +0000