This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ Χαλκοκονδύλη  37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ:2105221411, www.goneisamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παράρτημα Νοτίων Προαστίων-Πρόσκληση

Γονείς και κηδεμόνες παιδιών με αναπηρίες, μαθησιακές δυσκολίες, χρόνιες παθήσεις,

            σας καλούμε να πάρετε μέρος στη συνέλευση του παραρτήματος του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ των Νοτίων Προαστίων, την Κυριακή 26/11 στις 10.30πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου  Ειδικού Δημοτικού Καλλιθέας (Δημοσθένους 252-258).

            Συμβάλλουμε όλοι με τη γνώμη μας και τη δράση μας , στο δυνάμωμα του συλλόγου μας, στον αγώνα για τα δικαιώματα των ανθρώπων μας.

             Η περίοδος των εκλογών είναι από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου. Η μαζική συμμετοχή όλων, θα δώσει δύναμη και ώθηση στον αγώνα ενάντια στις περικοπές και την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.

            Δίνουμε μάχη στα Νότια Προάστια έτσι ώστε να πάψει να τρέμει το φυλλοκάρδι μας κάθε φορά που πηγαίνει ένα παιδί σχολείο σε αυτά τα ακατάλληλα και επικίνδυνα σχολικά κτήρια του ειδικού δημοτικού και του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας. Πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε άλλα ασφαλή κτήρια αλλά και να ανεγερθούν και να ιδρυθούν νέα σε όλους τους δήμους των νοτίων με βάση τις ανάγκες, για να αποσυμφορηθούν τα υπάρχοντα όπως του Αγ. Δημητρίου. Γιατί δεν είναι δυνατόν, εκτός των άλλων προβλημάτων σε σχολεία των 100 μαθητών να πηγαίνουν 400. Μαθητές με αυτισμό, νοητική στέρηση κλπ, από μόνο του αυτό είναι επικίνδυνο.

            Να μπει τέρμα, στα παιχνίδια του δήμου Καλλιθέας, που θέλει ο καθένας για δικό του λογαριασμό, για τα επιχειρηματικά τους παιχνίδια, το παλιό κτήριο της σχολής τυφλών Καλλιθέας. Πρέπει άμεσα να δοθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για να ανακαινιστεί και να αξιοποιηθεί το παλιό κτήριο του ΚΕΑΤ για τις ανάγκες των τυφλών μαθητών (ίδρυση Γυμνάσιου – Λυκείου για τυφλούς, σύγχρονων επαγγελματικών σχολών κλπ).

            Να ιδρυθούν δημόσιες υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης σε όλους του δήμους, όπως και ΚΔΑΠΑΜΕΑ με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονα προγράμματα για όλες τις ηλικίες , χωρίς αποκλεισμούς. Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη και σχολικοί νοσηλευτές σε όλα τα σχολεία (Ειδικά και Γενικά). 

            Λέμε όχι στο νέο ΕΣΥ, που σμπαραλιάζει τα νοσοκομεία, προς όφελος των εμπόρων της υγείας. Αποκρούουμε το Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία, της δραματικής συρρίκνωσης της Πρόνοιας, του κλεισίματος των Ειδικών Σχολείων και των ιδρυμάτων, στο όνομα της αποιδρυματοποίησης και της δήθεν ένταξης. Της κατακρεούργησης συντάξεων και επιδομάτων με εργαλείο τη λειτουργικότητα και τα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Να παλέψουμε για το δικαίωμα στη δουλειά για τα ΑΜΕΑ, την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωση τους.

            Στο χώρο της συνέλευσης από τις 10πμ μέχρι τη 1.30μμ θα υπάρχει κάλπη , που μπορούμε να ψηφίσουμε για τα νέα όργανα του συλλόγου και για το συμβούλιο του παραρτήματος. Εγγραφές μπορούν αν γίνουν και την ημέρα της συνέλευσης.

            Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψηφιότητες κατατίθενται μέχρι της 24 Νοέμβρη στις 3μμ στα γραφεία του συλλόγου Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Με τον αγώνα μας,

υπερασπιζόμαστε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!

ΤΟ ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

14/11/2023