This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.eskamea.gr, www.goneisamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ντροπή και αίσχος!

            Έχουν περάσει εδώ και δύο μέρες που πετάχτηκε στον δρόμο η οικογένεια του ανάπηρου από τα Άνω Πετράλωνα, σε λίγες μέρες Χριστούγεννα και η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμα λύση. Πέμπτη 28/12/23 στις 13:00 παράσταση διαμαρτυρίας του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος μαζί με άλλους φορείς και συνδικάτα στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, Δραγατσανίου 8.

            Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι γίναμε όλοι μάρτυρες της βαρβαρότητας που η Κυβέρνηση κινητοποίησε τεράστιες δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΙΜΕΤ, κάνοντας μπλόκο σε μία ολόκληρη γειτονιά για να πετάξει λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έναν ανάπηρο με την μητέρα του 74 χρονών, όπου και η ίδια έχει αναπηρία, επειδή το σπίτι τους είχε δοθεί σε πλειστηριασμό.

            Είδαμε όλοι εμείς που καθημερινά μας φλομώνουν με τα περί προστασίας των ευάλωτων, να κινητοποιούν ολόκληρο στρατό για να πετάξουν έναν ανάπηρο στον δρόμο, επειδή δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το δάνειό του, επειδή πέθανε ο πατέρας του. Αλήθεια, μας προβληματίζει πώς γίνεται όταν ζητάμε να σταματήσουν οι πληρωμές από τις οικογένειές μας για τις αναγκαίες θεραπείες και τα βοηθήματα, τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία και των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία, αυτοί να μας απαντούν ότι υπάρχουν και δημοσιονομικά όρια; Όμως την ίδια στιγμή έχουν λεφτά να πληρώνουν για να κινητοποιούν τεράστιες δυνάμεις καταστολής, να ξυλοφορτώνουν ανάπηρους και χρονία πάσχοντες και να τους πνίγουν στα χημικά, αυτούς αλλά και όσους κινητοποιήθηκαν για να παραμείνει ο ανάπηρος, και ο κάθε ανάπηρος, στο σπίτι του στα Άνω Πετράλωνα.

            Όλα αυτά όταν τέσσερις τράπεζες καταγράφουν καθαρά κέρδη 1,5 δις τα τελευταία δύο χρόνια, τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με εκατοντάδες δις από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, με τα μνημόνια και τις ανακεφαλαιοποιήσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Η Κυβέρνηση έστω και τώρα πριν τις γιορτές να εξασφαλίσει την παραμονή του ανάπηρου και της οικογένειάς του στο σπίτι του.
  • Να επιστραφούν από το fund τα λεφτά σε αυτόν που αγόρασε το σπίτι στον πλειστηριασμό και να καταχωρηθεί το σπίτι στον ανάπηρο.
  • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί.

Κανένας μόνος κανείς συμβιβασμός τα σπίτια του λαού

τα σώζει ο λαός!

Αθήνα 21/12/2023

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.