ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος 210-5221411 www.goneisamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συμμετοχή στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Περιστερίου την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στις 19:00

Ο Ενιαίος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κοινή προσπάθεια των ΔΣ συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου, του 11ου λυκείου Περιστερίου και της διοικούσας επιτροπής γονέων και κηδεμόνων του ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου να μην διαλυθούν 4 σχολεία από την ανευθυνότητα του Υπουργείου παιδείας και του δήμου Περιστερίου. Δεν είναι δυνατόν ένα ολόκληρο σχολείο να μένει χωρίς αίθουσες ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολική χρονιάς και άλλα τρία να στοιβάζουν τους μαθητές στην προσπάθεια να κρυφτούν οι ευθύνες της έλλειψης υποδομών και προσωπικού.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και του δήμου που ενώ ήξεραν από χρόνια την ανάγκη για νέα σύγχρονα κτίρια για ειδικά σχολεία στο Περιστέρι και για το ΕΝΕΕΓΥΛ δεν πήραν όλα τα αναγκαία μέτρα ως  όφειλαν για την εξασφάλιση κτιρίου για το ΕΝΕΕΓΥΛ αλλά και για άλλα ειδικά σχολεία που χρειάζεται η περιοχή.  Γιατί μέσα από την απαξίωση, την υποβάθμιση, θέλουν να προχωρήσουν το αντιδραστικό τους σχέδιο για το κλείσιμο των ειδικών σχολείων όπως έχουν συνομολογήσει όλοι όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια με τη στρατηγική της ΕΕ για τα ΑΜΕΑ και το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία.

Χαιρετίζουμε τον κοινό αγώνα των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών του ΕΝΕΕΓΥΛ, του 14ου γυμνασίου και του 11ου λυκείου Περιστερίου που μαζί με την Ένωση γονέων Περιστερίου διεκδικούν νέα σύγχρονα σχολικά κτίρια και για το ΕΝΕΕΓΥΛ στο Περιστέρι, αρνούμενοι όπως ήθελε η κυβέρνηση και ο δήμος να φαγωθούν μεταξύ τους για το πώς θα μοιραστούν τα υποσυντήρητα και ακατάλληλα κτίρια των σχολείων τους.

Έχουμε δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Μόνο ενωμένοι και με τον αγώνα μας θα μπορέσουμε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας, τα σχολεία μας, τις καρδιές μας για ένα καλύτερο αύριο . Ας παγώσουν αυτοί από τον φόβο της οργής και του αγώνα μας.

Υπενθυμίζουμε στους γονείς και κηδεμόνες των ΑΜΕΑ ότι την Κυριακή 23 Οκτώβρη στις 10:30πμ στην αίθουσα των κλωστοϋφαντουργών (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος)  θα γίνει γενική συνέλευση του Ενιαίο για να χαράξουμε τα επόμενα βήματά μας.

Αθήνα 11/10/22