ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411, www.eskamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες,

Καλό φθινόπωρο. Υγεία και δύναμη σε όλους!

Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη πλατιά σύσκεψη της γραμματείας της ΣΕΑΑΝ

στις 18:30 το απόγευμα στην αίθουσα του συνδικάτου οικοδόμων

(Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος).

 Κανένας μόνος του στη θύελλα. Συλλογικά συζητάμε με γνώμονα τις ανάγκες μας και την προάσπιση των ανθρώπων μας, των οικογενειών μας. Οργανωνόμαστε, παίρνουμε τα μέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε τα πιο δύσκολα που έρχονται.

Αρκετά με τα παραμύθια της κυβέρνησης, τη μοιρολατρία και τις αυταπάτες.

Η ακρίβεια, οι περικοπές του Νέου Ε.Σ.Υ. και του Εθνικού σχεδίου για την αναπηρία, ο πόλεμος για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θέλουν να μας εξαθλιώσουν, θα θέλουν και τις ζωές των παιδιών μας αύριο.

Ο αγώνας ενάντια στις περικοπές των αναλώσιμων υψηλής τεχνολογίας από τους διαβητικούς, η στάση των γονιών των παιδιών με διαβήτη δείχνουν την δύναμη του αγώνα. Ξέρουμε καλά, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν δεν υπήρχαν οι αγώνες όσων συμπαρατάχθηκαν με τη ΣΕΑΑΝ, τον Ενιαίο, το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τα ταξικά συνδικάτα όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε αυτά που προβλέπονται στο εθνικό σχέδιο για την αναπηρία είναι αυτά που δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν, που είχαν αποφασίσει με το 3ο Μνημόνιο για την πρόνοια και τα ΑΜΕΑ. Όμως και εμείς παίρνουμε δύναμη, μας γεμίζουν αισιοδοξία οι αγώνες των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», στη ΛΑΡΚΟ, των παιδιών στην efood και την Cosco, στα Λιπάσματα Καβάλας, των μαθητών, των φοιτητών αλλά και των μαχόμενων υγειονομικών μας δείχνουν τον δρόμο, μας δίνουν κουράγιο για να τα φέρουμε βόλτα.

Τα σχολεία ανοίγουν με μία από τα ίδια και χειρότερα, με τον φόβο να παγώσουν τα παιδιά μας τον χειμώνα ή να μείνουν χωρίς θεραπείες.

Έχουμε ξεπεράσει τους 32.500 νεκρούς από την πανδημία και η κυβέρνηση κομπάζει ότι το σύστημα δεν πιέζεται και όλα βαίνουν καλώς, αφού αυξήθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό των μεγαλοξενοδόχων, των tour operators και των εφοπλιστών.

Προκαλούμε συνεδριάσεις στους συλλόγους μας, ΔΣ, Γενικές συνελεύσεις. Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις. Απομονώνουμε τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών και των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, τις διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ.

Συστρατευόμαστε με τη ΣΕΑΑΝ, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για να πάμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας μέχρι τέλους. Να νικήσουμε! Κάνουμε δική μας υπόθεση να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα και  κανένα παιδί χωρίς τις θεραπείες του. Ενημερώστε τη ΣΕΑΑΝ και τον Ενιαίο για κάθε τέτοιο πρόβλημα.

Μόνοι μας είναι καταστροφή. Η συμβολή όλων είναι καθοριστική.

Απαιτούμε:

  • Μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
  • Δωρεάν θεραπείες και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες χωρίς εξαιρέσεις και πλαφόν, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μαζικές προσλήψεις στην ειδική αγωγή, χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για να εξασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.
  • Όχι στο Νέο Ε.Σ.Υ. και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία

των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων.

  • Αυξήσεις τώρα στα επιδόματα και τις συντάξεις
  • κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

και των φόρων στα καύσιμα.

 

 

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.