ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.goneisamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Για την απαράδεκτη ως εγκληματική κατάσταση που επικρατεί με το κτηριακό των ειδικών σχολείων του Δήμου.

  Πριν λίγες ημέρες, με πρωτοβουλία του Ενιαίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και εκπαιδευτικών για το κτηριακό των ειδικών σχολείων του δήμου της Αθήνας.

  Πρώτον, όλοι καταδίκασαν την προκλητική στάση της διοίκησης της ΕΛΕΠΑΠ που απαγόρευσε για μία ακόμα φορά την είσοδο στον χώρο  αντιπροσωπίας του Ενιαίου και τη συνάντηση με γονείς και εκπαιδευτικούς. Η πρόκληση ξεπερνάει κάθε όριο, καθώς οι εκπρόσωποι της διοίκησης απαγόρευσαν στην αντιπροσωπία την είσοδο στα δημόσια ειδικά σχολεία, χώρο που δεν έχει καμία ευθύνη αναγκάζοντας τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους του ειδικού σχολείου να βγουν εκτός χώρου για να συναντηθούν με την αντιπροσωπία.

 Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι συμμετέχοντες, αφού εξέφρασαν τη συμφωνία τους στην παραπάνω πρωτοβουλία περιέγραψαν με τα πιο ζοφερά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα ειδικά σχολεία στον δήμο της Αθήνας. Για το επικίνδυνο συνολικά των εγκαταστάσεων της ΕΛΕΠΑΠ για τους χώρους που αφαιρούνται από το 10ο και το στρίμωγμα μαθητών και εκπαιδευτικών, το απαράδεκτο της κατάστασης του 6ου ειδικού αλλά και το κτήριο-φάντασμα του ΕΕΕΕΚ της Αθήνας που παραμένει στα χαρτιά.

  Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες με παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μιας και ο δήμος επανειλημμένα έχει ενημερωθεί για τα προβλήματα και δεν έχει κάνει τίποτα. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες, αφού αναγνώρισαν το υπεράριθμο των μαθητών σε όλα τα ειδικά σχολεία συμφώνησαν στην κινητοποίηση να προβληθεί εκτός της αντικατάστασης των επικίνδυνων κτηρίων και η ίδρυση νέων ειδικών σχολείων. Γιατί ο δήμος της Αθήνας, αν και ο μεγαλύτερος της χώρας, έχει τα λιγότερα ειδικά σχολεία που στην πλειοψηφία τους παρουσιάζουν αυτή την απαράδεκτη εικόνα φέρνοντας σε κίνδυνο παιδιά και εργαζόμενους.

  Τέλος όλοι δήλωσαν την στήριξή τους στην πανελλαδική μέρα δράσης και αγώνα των ΑΜΕΑ στις 18 Ιούνη και στη συγκέντρωση στις 11πμ στο Σύνταγμα για μέτρα προστασία από την ακρίβεια, τον πόλεμο, ενάντια στο «Νέο ΕΣΥ» και το Εθνικό σχέδιο για την αναπηρία της εμπορευματοποίησης των αναγκών που ξηλώνει τις δημόσιες δομές.