ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411 site: www.goneisamea.gr

 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Ενιαίος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αμεα, στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση των γιατρών του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία» την Τρίτη 20 Δεκέμβρη και ώρα 13:00 στην πύλη του νοσοκομείου. Ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση του νοσοκομείου λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που οδηγεί στο κλείσιμο ζωτικών τμημάτων για τη ζωή των παιδιών μας, όπως του τμήματος ανοσολογίας-ιστοσυμβατότητας επειδή οι γιατροί συνταξιοδοτούνται και δεν έχουν προσληφθεί άλλοι για χρόνια, ώστε να εκπαιδευτούν. Το εργαστήριο καλύπτει τον ανοσογενετικό έλεγχο των νοσημάτων, τον προμεταμοσχευτικό έλεγχο συμβατότητας Δοτών-Ληπτών για τις μεταμοσχεύσεις αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων. Το τμήμα αποτελεί κέντρο αναφοράς πρωτοπαθών ανοσοανεπαρκειών, διενεργεί εξειδικευμένες εξετάσεις, μοναδικές σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ταυτόχρονα απαιτούμε όλοι μαζί την ενίσχυση με προσωπικό του τμήματος μεσογειακής αναιμίας και της αιμοδοσίας για να εξασφαλιστούν πλήρως τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία και οι πολυμεταγγιζόμενοι μικροί ασθενείς. Να προσληφθούν όλοι οι απαραίτητοι αναισθησιολόγοι και να στελεχωθεί το χειρουργείο με νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό για να χειρουργηθούν επιτέλους τα χιλιάδες παιδιά που περιμένουν.

Βεβαίως μαζικές προσλήψεις χρειάζονται και πολλά άλλα τμήματα των νοσοκομείων για την έγκαιρη διάγνωση και αποκατάσταση των μικρών ασθενών. Για ποιοτική νοσηλεία των παιδιών μας που βασική προϋπόθεση είναι οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς των γιατρών και των άλλων εργαζομένων του νοσοκομείου αλλά και των άλλων νοσοκομείων παίδων.

Οι γιατροί κινητοποιούνται και καλά κάνουν και το στηρίζουμε εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση τμημάτων του νοσοκομείου για να φτιαχτεί το Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Γονείς και κηδεμόνες, ο νόμος-έκτρωμα για την υγεία της κυβέρνησης εκθέτει σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας. Με τους αγώνες μας, με τους μαχόμενους υγειονομικούς μπορούμε να τον πετάξουμε στα σκουπίδια.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Θα τα καταφέρουμε. Να μη λείψει κανείς την Τρίτη!

 

Το ΔΣ του Ενιαίου