ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ

ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 210 52 21 411,

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε ήταν η απάντηση στις καταγγελίες της ΣΕΑΑΝ για τα σφαγεία των ΚΕΠΑ και το ρόλο κάποιων διευθυντών του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων.

Η ΣΕΑΑΝ μαζί με τον Ενιαίο πραγματοποίησαν μια σειρά από καταγγελίες και κιντοποιήσεις στα κεντρικά του ΙΚΑ, στα ΚΕΠΑ αλλά και στο ΙΚΑ Πανόρμου ενάντια σε αποφάσεις σφαγεία σε βάρος αναπήρων και χρονίως πασχόντων. Στα μέσα του Μάρτη απευθύναμε ανοιχτό γράμμα στο διοικητή του ΙΚΑ με κοινοποίηση στον υπουργό εργασίας Κ. Σκουρλέτη δίνοντας μια σειρά από συγκεκριμένα στοιχειά για τις συνέπιες που έχουν οι ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες από τη λειτουργία των ΚΕΠΑ.

Ο Διοικητής του ΙΚΑ και ο υπουργός εργασίας ούτε ζήτησαν διευκρινήσεις για τα στοιχεία της ΣΕΑΑΝ αλλά ούτε ο κύριος υπουργός όρισε συνάντηση, ως όφειλε, ενώ είχε ζητηθεί επανειλημμένα από τη ΣΕΑΑΝ. Άλλωστε στις 2 του Απρίλη στις 4 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο εργασίας όπου διατυπώθηκε ξανά το αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό στους Γ.Γ. του Υπουργείου Κ. Νεφελούδη και Κ Κουτσούρη με τους οποίους συναντήθηκε αντιπροσωπία.

Πριν λίγες μέρες από δημοσιογράφους πληροφορηθήκαμε την απάντηση του διοικητή του ΙΚΑ στο ανοιχτό γράμμα της ΣΕΑΑΝ. Έφτασε στο σημείο ο Διοικητής του ΙΚΑ ο Κυρός Σπυρόπουλος να αμφισβητήσει την ύπαρξη του πρόσωπου που του κόπηκε η σύνταξη ύστερα από ένσταση του διευθυντή του ΙΚΑ Πάνορμου Στεργίου. Κι επειδή ο διοικητής του ΙΚΑ αμφισβητεί την υπάρξη του εν λόγω πρόσωπου τα πληρη στοιχεία του παρεντίθενται παρακάτω:

Αλεξάνδρα – Όλγα Αθανίτου του Γεωργίου και της Χρυσούλας με ΑΜΚΑ 30086201628 και ΑΜ ΙΚΑ 1786536 με αριθμό Β’ ΥΕ 09905/2014/14034 με ΠΑ 55% με ημερομηνία έκδοσης στις 17/12/2014.

Η συνάδελφος είναι 53 χρονών πάσχουσα από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) και βρίσκεται αυτήν τη στιγμή όπως και χιλιάδες συνάδελφοί μας χωρίς εισόδημα και χωρίς ασφάλιση. Τώρα που γνωρίζουν τα στοιχεία ο κύριος Διοικητής και ο Υπουργός θα δώσουν τη σύνταξη του τρομαχτικού ύψους των 340€ για να μπορεί να ζήσει στοιχειωδώς η συναδέλφισσα;

Τώρα βέβαια, αν οι Άγιοι των ΚΕΠΑ καταφέρουν να τη γιατρέψουν από τη ΣΚΠ ας της κόψουν τη σύνταξη για να τη δώσουν στους «χορηγούς» όπως μάλλον θα βαφτίσουν τους δανειστές για να σωθεί η πατρίδα!!!!.

Ο κύριος Διοικητής με την κάλυψη του Υπουργού του απαντάει στο γράμμα του για ένα ζήτημα που δεν το είχε θέσει η ΣΕΑΑΝ για το πόσο γρήγορα, δηλαδή, λειτουργούν τα ΚΕΠΑ. Εμείς στο γράμμα μας θέταμε ανοιχτά, όπως και σε προηγούμενες ανακοινώσεις, ότι στα ΚΕΠΑ γίνεται σφαγή και όχι ότι το σφαγείο λειτουργεί αργά. Μάλιστα, δώσαμε το στοιχειό ότι οι ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες από 210.000 που έπαιρναν κάποιο επίδομα έφτασαν στις 160.000 (στοιχειά του υπουργείο εργασίας, σύστημα ΗΛΙΟΣ) όταν στην χώρα μας οι ανάπηροι φτάνουν το 1.000.000 και οι βαριά ανάπηροι ξεπερνούν τις 500.000! Αυτοί πως θα ζήσουν;! Πως θα κάνουν Πάσχα; Πως θα πληρώσουν τα πανάκριβα φάρμακα και θεραπείες αφού ένα μεγάλο πόσο καλούνται να το πληρώσουν από την τσέπη τους;

Εδώ θα μας πουν το ανήκουστο που είπε ο υπουργός υγείας ότι δηλαδή, οι χρονίως πάσχοντες και οι ανάπηροι δεν πληρώνουν φράγκο για τα φάρμακα και τις θεραπείες! Θα σηκωθούν και οι πέτρες!

Συνάδελφοι, με τη βαρβαρότητα δε συνδιαλέγεσαι, θα σε συντρίψει!

Μονό την τσακίζεις, μόνο την ανατρέπεις!

Οργάνωση – Αγώνας – Συνέχεια μαζί με τους ανθρώπους της βιοπάλης ενάντια στα σφαγεία των ΚΕΠΑ ενάντια στο σχέδιο που εξελίσσονται για μαζικές περικοπές στα επιδόματα των ΑΜΕΑ, στις συντάξεις αναπηρίας, ενάντια στις περικοπές και τις πληρωμές για φάρμακα και θεραπείες.

Για δωρεάν φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα ανεξαρτήτου ποσοστού αναπηρίας, αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000€ μες στις γιορτές.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2015 11:40)