ΣΕΜΙΣΕΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2015
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΣΕΜΙΣΕΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2015

ΣΕΜΙΣΕΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2015

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής

(Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)

Χαλκοκονδύλη 13, 104 32 Αθήνα

τηλ./fax:: 2105221411, 6973929817, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,

Σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Κυριακή 29 Μάρτη στις 17:00 για να συζητήσουμε για το σχεδιασμό δράσης του σωματείου το επόμενο διάστημα και να καταλήξουμε στο σχέδιο της κλαδικής σύμβασης εργασίας.

H κατάσταση στους χώρους μας παραμένει τραγική με την απλήρωτη δουλειά να κυριαρχεί και την ψαλίδα συνεχώς να ανοίγει, ενώ αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και μειώσεις μισθών είναι προ των πυλών σε αρκετούς χώρους. Στα ιδιωτικά κέντρα συνεχίζεται η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ωράρια λάστιχο, οι απλήρωτες εποπτείες, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η εθελοντική εργασία.

Η εικόνα αυτή δε θα αλλάξει απ’ ότι φαίνεται καθώς και η νέα συγκυβέρνηση κινείται στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες ανεξάρτητα το προφίλ με το οποίο παρουσιάζεται και το μείγμα διαχείρισης, έναν δρόμο από τον οποίο οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες.

Μετά και από το διευρυμένο Δ.Σ της ΠΟΜΕΕΑ που πραγματοποιήθηκε στις 6/3/2015, φάνηκε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από διοικήσεις που δίνουν χρόνο εμπιστοσύνης στους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου ακόμα κι όταν αυτοί παρουσιάζονται με αριστερό προφίλ. Επίσης και μετά τη συνάντηση του ΔΣ μας με την κα Θανοπούλου αλλά και της ομοσπονδίας με την κα Φωτίου δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις για άμεση λύση στα φλέγοντα ζητήματα στους χώρους μας.

Κι επειδή το «κάντε λιγάκι υπομονή» μας έχει τελειώσει, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανωθούν και να ισχυροποιήσουν το κλαδικό τους σωματείο και να παλέψουν διεκδικώντας άμεση ανάκτηση όλων των απωλειών και κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών.

Προχωρούμε σε:

  • Κινητοποίηση στο Υπουργείο εργασίας την Πέμπτη 2 Απρίλη στις 16.00

Καταθέτουμε στον υπουργό την κλαδική σύμβαση εργασίας και διεκδικούμε:

  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
  • Καμία μείωση μισθών, κανένας συνάδελφος με μπλοκάκι κι εργασιακή σχέση λάστιχο.
  • Άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των κέντρων από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 17.00

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος ορ.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 07 Απρίλιος 2015 19:26)