ΣΕΑΑΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 18/03/2015
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΣΕΑΑΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 18/03/2015

ΣΕΑΑΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 18/03/2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ

ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 210 52 21 411,

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 12μμ

 

Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ καταγγέλλει την στάση του υπουργού Υγείας που αρνείται εδώ και μέρες στο αίτημα μας για συνάντηση με σκοπό να συζητήσουμε τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειες τους

Σχετίζονται με την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και στις μονάδες υγείας, με το απαράδεκτο καθεστώς πληρωμών σε φάρμακα και θεραπείες, για αναπήρους, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ.

Αγωνιστικά Διεκδικούμε:

  • Όλοι οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν όλα τα αναγκαία τεχνολογικά βοηθήματα, προθέσεις και τεχνητά μέλη. Ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας, αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, εργαζόμενοι ή άνεργοι, Έλληνες ή μετανάστες. Γιατί δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο να υπάρχουν συνάδελφοι μας που σταματάνε τις αναγκαίες θεραπείες ή να τις κάνουν πλημμελώς επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να σφραγιστούν τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλα τα βιβλιάρια υγείας των ανασφάλιστων ΑΜΕΑ.
  • Να μην μείνει κανένας ανάπηρος, χρόνιος πάσχων, χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες επειδή δεν έχει να πληρώσει.
  • Να ανοίξουν τώρα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Όχι στη διάλυση του ΕΙΑΑ (Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης). Γενναία χρηματοδότηση του ΕΙΑΑ με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής του από τον κρατικό προϋπολογισμό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ίδρυση δημόσιων κέντρων αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα με δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
  • Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων σε ασθενείς, ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 16:33)