ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411 www.eskamea.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση, για περικοπές των  αναλώσιμων υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς.

Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 1μμ

παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας ( Αριστοτέλους 19)

 

            Τα παιδιά μας, οι άνθρωποι μας δεν μπαίνουν στο ζύγι της πολίτικης της κυβέρνησης, στη λογική κόστους οφέλους.

Στις 8 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε απόφαση του ΕΟΠΥΥ, που μειώνει την αποζημίωση για τους αισθητήρες νέας τεχνολογίας που λειτουργούν με τις σύγχρονες αντλίες εν είδη τεχνητού παγκρέατος, για τους διαβητικούς τύπου 1. Η μείωση αυτή φτάνει περίπου τα 130€ το μήνα, μιας και η αποζημίωση από 45€ ανά αισθητήρα πηγαίνει στα 20€. Για να λειτουργήσει η αντλία, ο ασθενής χρειάζεται 5 αισθητήρες το μήνα. Οι αισθητήρες αυτοί, είναι άκρως απαραίτητοι, γιατί λειτουργούν μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, και μπορεί ο ίδιος ο ασθενής, ο φροντιστής, πολύ περισσότερο ο γονιός των παιδιών να επεμβαίνει, όταν το παιδί πάει να κάνει υπογλυκαιμία και κινδυνεύει να πέσει σε κώμα.

            Τα παιδιά μας οι άνθρωποι μας σε κίνδυνο!

Η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που χρόνια τώρα μέσω των κανονισμών των παροχών του ΕΟΠΥΥ, το γνωστό ΕΚΠΥ, προχωρούν βήμα-βήμα μέσω των περικοπών, τη λογική ενός ελάχιστου πακέτου παροχών και από κει και πέρα ο καθένας ανάλογα με το πορτοφόλι του θα έχει και τις ανάλογες παροχές. Άλλωστε, η ίδια η απόφαση του ΕΟΠΥΥ, ομολογεί ότι στηρίζεται στους νόμους όλων των τελευταίων κυβερνήσεων και στη λογική των κλειστών προϋπολογισμών. Στα πλαίσια αυτά, εξομοιώνει την αποζημίωση των αισθητήρων προς τα κάτω με το κόστος των παροχών των ταινιών μέτρησης σακχάρου γενικότερα για τους διαβητικούς όπως οι ίδιοι παραδέχονται.

Πέρα για πέρα αντιδραστική και προκλητικά ταξική η παραπάνω απόφαση. Για τα παιδιά των εργαζόμενων, για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς οι κατακτήσεις της επιστήμης όπως είναι οι νέοι τύποι των αντλιών ρύθμισης σακχαρώδους διαβήτη δεν θα είναι διαθέσιμοι. «όποιος θέλει να πάει στην ελεύθερη αγορά να τ’ αγοράσει!!» «500€ για την αντλία το πολύ, ενώ αυτή στοιχίζει 7.000€ και 20€ για τον αισθητήρα ενώ στοιχίζει 50€»

            Άλλωστε, αυτή τη λογική έχουν δοκιμάσει στο πετσί τους οι ανασφάλιστοι διαβητικοί που καταταλαιπωρούνται για τα φάρμακά τους και τα αναλώσιμα, και άλλοι χρόνια πάσχοντες, ενώ ουσιαστικά έχουν αποκλειστεί από τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης του διαβήτη, αφού μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις κάτω από ειδικές διαδικασίες, δίνονται κάποιες εγκρίσεις για αντλίες, μετρημένες στα δάκτυλα, όταν μόνο τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες.

 

Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας, τον εαυτό μας, τους ανθρώπους μας.

Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε σε αυτά που σήμερα η σύγχρονη επιστήμη επιτάσσει να έχουν πρόσβαση όλοι όσοι τα έχουν ανάγκη .

            Ορθώνουμε ανάστημα, μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα Γονιών, τη ΣΕΑΑΝ, τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, μέσα από τους Συλλόγους των Χρονίως Πασχόντων για να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση, με αγωνιστικές παρεμβάσεις που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ξεκινάμε με παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 22 Αυγούστου 1μμ στο υπουργείο Υγείας.

            Ούτε ευρώ, από τις τσέπες των γονιών των λαϊκών οικογενειών για τα αναλώσιμα που σήμερα είναι απαραίτητα για κάθε παιδί, για τον κάθε διαβητικό, που τα έχει ανάγκη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποκλείσει από τα σύγχρονα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης, της τεχνολογίας, τους πάσχοντες από διαβήτη, τα παιδιά μας. Δεν θα τους αφήσουμε να κόβουν τα αναγκαία μέσα για την προστασία της ζωής, της υγείας των χρονίως πασχόντων και από την άλλη να πριμοδοτούν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με δις. εκατομμύρια ευρώ.

Ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας μόνη διέξοδος!!!

  • ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΑΝΤΛΙΕΣ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ, ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΦΟΝ, ΓΕΝΝΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.