Πέμπτη, 24 Μάη, κινητοποίηση για τα προνοιακά επιδόματα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 23 Μάιος 2012 09:53

Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών

Σε κινητοποίηση αναπήρων, χρονίως πασχόντων, γονέων και κηδεμόνων καλεί αύριο Πέμπτη, 24 Μάη, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), απαιτώντας την άμεση καταβολή των επιδομάτων των ΑμΕΑ το μήνα Μάη (για Μάρτη και Απρίλη), ενώ κανείς δεν ξέρει πότε θα καταβληθούν.

Η ΣΕΑΑΝ υπογραμμίζει πως το μεγαλύτερο επίδομα φτάνει μόλις τα 700 ευρώ το μήνα για παραπληγικούς, ενώ τα υπόλοιπα κυμαίνονται από 250 ευρώ - 325 ευρώ το μήνα. Προετοιμάζουν την «οριστική κατάργηση των επιδομάτων των ΑμΕΑ. Οι "ανάπηροι - μαϊμού", που χρησιμοποιούνται σαν πρόσχημα για τα μέτρα που παίρνουν, είναι δικό τους κατασκεύασμα, και ο θόρυβος που σηκώνουν είναι για να κρύψουν τη δραματική χειροτέρευση των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων των λαϊκών οικογενειών και τα σχέδιά τους για μαζική κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μας. Γιατί για αυτούς ο εργαζόμενος που παράγει κοστίζει. Η υγεία κοστίζει. Ο ανάπηρος στον Καιάδα γιατί και αυτός κοστίζει».

Η ΣΕΑΑΝ, ανάμεσα σε άλλα, απαιτεί:

  • Να καταβληθούν εδώ και τώρα όλα τα επιδόματα των ΑΜΕΑ χωρίς καμία καθυστέρηση.
  • Καμία πληρωμή για φάρμακα και θεραπείες.
  • Αμεση, έκτακτη, οικονομική ενίσχυση όλων των αναπήρων ύψους 1.000 ευρώ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Μάιος 2012 09:53