ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ,-ΣΕΜΙΣΕΑ-ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΑΡΤΗΣ 2019
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ,-ΣΕΜΙΣΕΑ-ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΑΡΤΗΣ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ,-ΣΕΜΙΣΕΑ-ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΑΡΤΗΣ 2019

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr,seaan@hotmail.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία σφοδρή επίθεση απέναντι στην πρόνοια και την ειδική αγωγή. ΑμΕΑ, γονείς παιδιών με αναπηρία και εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουμε τις συνέπειες αυτού που η κυβέρνηση βαφτίζει «εξορθολογισμό» και «επιστροφή στην κανονικότητα», που στην πράξη είναι η μείωση του κρατικού προϋπολογισμού και η εφαρμογή του «κόφτη» για την ειδική αγωγή. Μείωση αριθμού θεραπειών, αύξηση συμμετοχής σε φάρμακα και θεραπείες, διάλυση των δομών διάγνωσης και πρώιμης παρέμβασης και μετακύληση της ευθύνης στο ήδη υποστελεχωμένο δημόσιο σχολείο από μη ειδικευμένο προσωπικό είναι μερικά μόνο από όσα εξελίσσονται, με οδυνηρές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες.

Το έγκλημα έχει ονοματεπώνυμο και χρονικό. Είναι η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων που μεθοδικά υποβάθμιζαν τις δημόσιες δομές πρόνοιας – ειδικής αγωγής, φορτώνοντας το κόστος στις οικογένειες, τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζόμενων του κλάδου και στέλνοντας τα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους πελάτες στις επιχειρήσεις του χώρου.

Στα πλαίσια αυτά, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου την Τρίτη, 5 Μάρτη στις 12.30, στην αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 4ος όροφος.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΣΕΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ


Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 06:40)