Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής

(Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)

Χαλκοκονδύλη 13, 104 32 Αθήνα

τηλ.: 6973929817, 2105238148 fax: 2105230819, e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Οι τελευταίες εξελίξεις με την πράξη νομοθετικού αποκαλύπτουν για ακόμη μια φορά τη λυσσασμένη επιμονή της φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει / καταργήσει / συγχωνεύσει τους εναπομείναντες δημόσιους φορείς, αφήνοντας πίσω χιλιάδες απολυμένους, βυθίζοντας πλήθη οικογενειών στην ανεργία και την ανασφάλεια. Από Σεπτέμβρη ετοιμάζεται να κλείσει σχολεία και νοσοκομεία. Ετοιμάζεται να κλείσει τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης και να τα  συγχωνεύσει με τα προγράμματα μεθαδόνης.

Στο χώρο της ειδικής αγωγής η κατακόρυφα μειωμένη κρατική επιδότηση δεν έχει αρχίσει ακόμα να κατανέμεται στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι Σε μια σειρά χώρους να παραμένουν για πολλούς μήνες απλήρωτοι και οι οικογένειές τους να οδηγούνται σε απόγνωση. Παράλληλα, όλη τη χρονιά παρατηρήθηκαν ελλείψεις σε ύλες και τρόφιμα για τους ανθρώπους με αναπηρία, επιβολή τροφείων (ενώ μιλάμε για δήθεν φιλανθρωπικά – μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κέντρα) σε οικογένειες που ήδη δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα. Παράλληλα οι εργοδότες, μας απειλούν για αύξηση ωραρίων, μειώσεις μισθών και απειλές για περαιτέρω μειώσεις όπου έχουν ήδη γίνει, πιέσεις για υπογραφή επιχειρησιακών/ατομικών συμβάσεων.  Χρησιμοποιούν την τρομοκρατία των απολύσεων για να κλείσουν τα στόματα και να προχωρήσουν ανενόχλητοι στο έργο τους (πρόσφατα 3 συνάδελφοι απολύθηκαν από το ΘΕΟΤΟΚΟΣ, ενώ σε άλλους χώρους συστηματικά χρησιμοποιούν μέσα πίεσης όπως συχνή αλλαγή καθηκόντων,  δυσμενής μεταθέσεις, δε διστάζουν να καταθέτουν ψεύδη ακόμα και στο ΣΕΠΕ προκειμένου να κλείσουν τα στόματα συναδέλφων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους όπως πρόσφατα έγινε με την ΠΕΓΚΑΠ κ.α.).

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ουσιαστικά εμείς οι εργαζόμενοι, αλλά και οι άνθρωποι με αναπηρία των λαϊκών οικογενειών και οι οικογένειες τους βιώνουμε πλέον όχι μόνο την ανεπαρκή προνοιακή κάλυψη αλλά και την πλέρια εμπορευματοποίηση και τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των υποτιθέμενων φιλανθρωπικών κέντρων ή ΝΠΙΔ.

Υπάρχει κίνδυνος μια σειρά κέντρων να μην ανοίξουν από Σεπτέμβρη ή να μειώσουν κατά πολύ τη δυναμικότητά τους. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουμε μείωση των ανθρώπων που εξυπηρετούμε στα Κέντρα λόγω της συρρίκνωσής των υπηρεσιών (ας θυμηθούμε το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ που έκλεισε το παράρτημα στο Ελληνικό και παραλίγο να μη λειτουργήσει ούτε το Κέντρο στο Μαρούσι, η ΕΓΝΥΑ και η ΠΕΓΚΑΠ που εξυπηρετούν λιγότερους ανθρώπους με αναπηρία απ’ ότι στο παρελθόν, κ.α.).

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οργάνωση παντού για να αλλάξουμε την κατάσταση. Συσπείρωση στο κλαδικό σωματείο. Να μην επιτρέπουμε στις συμβιβασμένες δυνάμεις να μας οδηγούν σε ανώδυνα μονοπάτια περί συμμαζέματος του συστήματος μέσω θεσμικού πλαισίου και να ρίχνουν έτσι νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Δεν είναι ζήτημα διαχείρισης αλλά πολιτικών επιλογών ώστε να απαλλαγεί το κράτος από κάθε ευθύνη και να οδηγηθεί ο χώρος στην ιδιωτικοποίηση, στη φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να εκταμιευτούν τώρα οι δόσεις της περιφέρειας προς τα κέντρα ειδικής αγωγής ώστε να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα,

Άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των κέντρων από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο. Να μην κλείσει κανένα κέντρο.

Καμία απόλυση εργαζόμενου σε δημόσιο/ ιδιωτικό κέντρο.

Καμία μείωση μισθών.

Καμία κατάργηση / συγχώνευση δημόσιων κέντρων.

Κανένας συνάδελφος με μπλοκάκι / ωράριο λάστιχο.

Καμία επιβολή τροφείων/πληρωμών στις  οικογένειες των συνανθρώπων μας με αναπηρία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στα κέντρα ειδικής αγωγής.

Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες παιδείας, υγείας, πρόνοιας και ειδικής αγωγής, κεντρικά σχεδιασμένες που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και θα τις καλύπτουν με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Ότι συμβαίνει στον καθένα ξεχωριστά δε μας απομονώνει:

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 05 Ιούλιος 2013 21:09)