12ο Συνέδριο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. 12ο Συνέδριο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών

12ο Συνέδριο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

12ο Συνέδριο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών
20-21 Οκτώβρη 201

Μην το βάζεις κάτω! Κάνε το βήμα! Μην ανέχεσαι την διάλυση και την εμπορευματοποίηση της υγείας και της πρόνοιας!

Μην ανέχεσαι να πληρώνεις από το πενιχρό σου εισόδημα γι’ αυτά που σου χρωστάνε! Σου κλέψανε την υγεία σου. Σου τα παίρνουν και από το πορτοφόλι!

Εσύ δεν χρωστάς τίποτα και σε κανέναν.

Αυτοί που σου χρωστάνε είναι το κράτος και η εργοδοσία!

Μην ανέχεσαι να σου λένε ψέματα ότι δήθεν οι περικοπές γίνονται για τα χρέη και τα ελλείμματα. Η πραγματικότητα είναι ότι γίνονται για να στηρίξουν τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις!

Πάλεψε και εσύ για να διαγραφεί μονομερώς το χρέος, να αποδεσμευτεί η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να γίνει ο λαός αφέντης  και νοικοκύρης του πλούτου που παράγει.

Το χρέος δεν είναι δικό σου. Δεν το δημιούργησαν οι πενιχρές παροχές σου! Είναι ολόκληρο της πλουτοκρατίας. Αυτή να πληρώσει. Αυτή φταίει για τη κρίση!

Καμιά θυσία για τη πλουτοκρατία!

Στρατεύσου με όλες σου τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Διεκδίκησε να χρηματοδοτηθεί πλήρως ο ΕΟΠΥΥ και το δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία.

Να μην κλείσει καμιά δημόσια μονάδα τεχνητού νεφρού. Να αναπτυχθούν όλες όσες είναι αναγκαίες αποκλειστικά από το κράτος και με δωρεάν υπηρεσίες για όλους τους νεφροπαθείς.

Στήριξε με την ψήφο σου τους αγωνιστές υποψήφιους που στηρίζει η ΕΣΚ νεφροπαθών.

Καταψήφισε τον απολογισμό της διοίκησης της ομοσπονδίας γιατί είναι συνυπεύθυνη γι’ αυτά που τραβάς εσύ και η οικογένεια σου.

Συνάδελφε νεφροπαθή,

 Βιώνεις την εγκληματική επιχειρηματική δράση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα υγείας. Βιώνεις τις περικοπές σε φάρμακα και θεραπείες. Την αύξηση των πληρωμών. Τις δραστικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και του δημόσιου συστήματος υγείας πρόνοιας. Τους εκβιασμούς και τις απειλές των κλινικαρχών, να πετάξουν έξω από τις κλινικές τους ασφαλισμένους νεφροπαθείς, αν δεν πληρώσουν όλα τα νοσήλια από τη τσέπη τους. Όλα αυτά αναδεικνύουν την ανάγκη να είναι η υγεία αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να παρέχεται δωρεάν σε όλο τον λαό.

Με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης θα επιδεινωθεί η κατάστασή μας. Τι άλλο μπορεί να σημαίνει π.χ. ο διπλασιασμός της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα νοσήλεια στις ιδιωτικές κλινικές που εξαναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε, αφού δεν επαρκούν οι δημόσιες δομές; Τι σημαίνει η εφαρμογή του νέου κανονισμού εκτίμησης του βαθμού αναπηρίας αν όχι περικοπές;

Συνάδελφε σύνεδρε,

είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα αγώνα και δράσης. Σκέψου και αποφάσισε ποιους θα ψηφίσεις και με ποιά κριτήρια.

 Σκέψου τι κίνημα χρειάζεται για να βάλλει εμπόδια στην αντιλαϊκή λαίλαπα, τι κίνημα χρειάζεται για να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική, τις αιτίες των προβλημάτων μας και τους υπεύθυνους, τι κίνημα χρειάζεται για να καταργήσει την επιχειρηματική δράση στη υγεία και στην πρόνοια, να σταματήσουν οι περικοπές και η εξαθλίωσή μας, τι κίνημα χρειάζεται για έχουν ελπίδα και προοπτική οι αγώνες, για να σταματήσει η υγεία να είναι εμπόρευμα, για να σταματήσουν οι περικοπές, για  να έχουμε σύγχρονες παροχές και δικαιώματα.

            Χρειάζεται οργάνωση παντού! Σε κάθε χώρο μαζικές και δραστήριες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που θα παλεύουν μαζί με τα συνδικάτα, μαζί με τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις. Γι’ αυτό σε καλούμε να εμπιστευτείς και να  ψηφίσεις τους συνδικαλιστές της ΕΣΚ.

            Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ) όλα αυτά τα χρόνια υποστήριζε θερμά τη συνύπαρξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία! Υποκρίνονται όταν καλούν σε κινητοποιήσεις με τη συμβιβασμένη ΕΣΑΜΕΑ, όταν οι ίδιοι όλο το προηγούμενο διάστημα αποκοίμιζαν, καλλιεργούσαν αυταπάτες και αποπροσανατόλιζαν με τα αιτήματα περί δήθεν εξαιρέσεων των ΑμΕΑ από τα σκληρά μεν αλλά αναγκαία κατ’ αυτούς μέτρα των μνημονίων.

Το ίδιο κάνουν και σήμερα για να διασωθούν συνδικαλιστικά, λένε όχι στις περικοπές, συζητάνε πίσω από τις πόρτες για κάποιες από αυτές και την ίδια στιγμή με το περιβόητο γράμμα της ΕΣΑΜΕΑ στον πρωθυπουργό στις 5 Σεπτέμβρη δηλώνουν ουσιαστικά στήριξη στα μέτρα της κυβέρνησης αρκεί δήθεν να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις. «Ληστέψτε όλους τους άλλους, αλλά εμάς λυπηθείτε μας».

Αλλά πως γίνεται να τσακιστεί η οικογένεια του ανάπηρου, και του χρόνιου πάσχοντα,  να ιδιωτικοποιείται η υγεία, η πρόνοια, και να μείνουν αλώβητα τα δικαιώματα των  ΑμΕΑ;

Συνειδητά εξαπατούν! Εγκαταλείψτε τους!

 

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ - ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο πως εμπορευματοποίηση της υγείας και ανάπτυξη της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων δεν μπορεί να γίνει, εκτός αν κάποιοι θέλουν να κάνουν ηθική μας την ηθική αυτών που τα έχουν χοντρά και θέλουν την εξαθλιώση του κόσμου για να πουλά τα νεφρά του.

 Αυτή την ηθική της βαρβαρότητας τους την χαρίζουμε, αξίζει στην τάξη τους που εμείς παλεύουμε να καταργήσουμε.

 Η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία μπορεί ν’ ανοίξει τον δρόμο και για τις μεταμοσχεύσεις, γιατί υγεία και κέρδος δεν συμβιβάζονται.

Υποχρηματοδότηση του δημόσιου τομέα της υγείας που σημαίνει και τεράστιες ελείψεις προσωπικού και στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ακόμα και το κλείσιμο κάποιων από αυτών καθιστά αδύνατη την ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων.

Αλλάζουμε τους συσχετισμούς δύναμης!

Ψηφίζουμε τους συνδικαλιστές της Ενωτικής Συνδικαλιστικής κίνησης νεφροπαθών Γαλατιανό Στυλιανό, Μαντά Κωνσταντίνο, Σεχρεμέλη Ιωάννη!

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:                   

 • Άμεση καταβολή εδώ και τώρα των μεταφορικών από και προς τις ΜΤΝ. Εξασφάλιση σταθερής και μηνιαίας καταβολής τους από εδώ και στο εξής. Η αποζημίωση των μεταφορικών να γίνεται με βάση την απόδειξη της ταμειακής μηχανής του TAXI (με το σύνολο της αναμονής). ΟΧΙ στην επιβάρυνση των νεφροπαθών με (περίπου) 150€ το μήνα.
 • Διασφάλιση δημόσιας, ασφαλούς, δωρεάν μετακίνησης που να πληρεί τις  προδιαγραφές με βάση τις ανάγκες των νεφροπαθών σε σταθερή βάση.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σύγχρονος μηχανικός εξοπλισμός, αντικατάσταση των παλιών μηχανημάτων στις δημόσιες ΜΤΝ και στις ΜΕΘ, που είναι ο μόνος χώρος που μπορούν να βρεθούν μοσχεύματα, για την πλήρη ανάπτυξη των υπαρχόντων και ίδρυση νέων πλήρως στελεχωμένων με βάση τις ανάγκες χώρας μας.
 • Μαζικές προσλήψεις  των ικανών προς εργασία ΑμεΑ στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η ανεργία στα ΑμεΑ που κρίνονται ικανά προς εργασία αγγίζει το 95%!
 • Καμιά πληρωμή για φάρμακα-θεραπείες-εξετάσεις. Να παρθεί πίσω η απόφαση για συνταγογράφιση με βάση την δραστική ουσία που είναι πλήρως αντιεπιστημονικό και εκθέτει άμεσα σε κίνδυνο τις ζωές μας και επιβαρύνει οικονομικά ακόμα περισσότερα εμάς και τις οικογένειές μας.
 • Άμεση αποπληρωμή σε όλους τους χρόνιους πάσχοντες και τους ανάπηρους των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ  για φάρμακα και εξετάσεις που σήμερα ξεπερνά τα 100.000.000€.
 • ΟΧΙ στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ που στην ουσία νομιμοποιούν στη συνείδηση του κόσμου τις μαζικές περικοπές σε επίδόματα ‘ συντάξεις και θεράπειες.

 ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ:

 • Ενάντια στην κατακρεούργηση των επιδομάτων, συντάξεων και μισθών. ΔΕΝ θα δεχτούμε περικοπή ούτε 1€.
 • Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000€ για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.
 • Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εξασφάλιση με ευθύνη του κράτους της έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας σε όλα τα φάρμακα. Δωρεάν διάθεση των ειδικών φαρμάκων, των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους και των αναλώσιμων υλικών.
 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της υγείας, πρόνοιας.

Τελευταία Ενημέρωση (Σάββατο, 20 Οκτώβριος 2012 11:04)