This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΚΛΗΡΥΝΤΙΚΩΝ (συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, πλατεία Βάθης τηλ:210-5221411 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. site: www.eskamea.gr

Συμμετέχουμε όλοι στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας, Κυριακή 23 του Οκτώβρη στις 10:30πμ, στα γραφεία του συλλόγου Λεωφόρος Βουλιαγμένης (πρώην Αμερικανική Βάση) Ελληνικού, κτίριο 266, (πλησίον μετρό Ελληνικό)

Μπροστά στα δύσκολα που έρχονται, στις επιπτώσεις από την ακρίβεια, από το νέο εσύ και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία των περικοπών των δικαιωμάτων μας και τις ιδιωτικοποιήσεις προβάλουμε τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα, τη συλλογική διεκδίκηση των αναγκών μας! Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί.

Καταψηφίζουμε την αδράνεια και τον συμβιβασμό της πλειοψηφίας του ΔΣ του συλλόγου. Αφήνουμε πίσω αυτούς που στο όνομα της προσωπικής τους ανέλιξης, των δημοσίων σχέσεων και της καρέκλας τους έβαλαν «λουκέτο» στις διεκδικήσεις, στο περιθώριο τους σκληρυντικούς για να στηρίξουν τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που τις βιώσαμε με τον πιο δραματικό τρόπο με τα μνημόνια και με την πανδημία.

Αλήθεια συνάδελφοι και συναδέλφισσες, τι έκαναν όταν ψηφιζόταν το 3ο μνημόνιο αυτοί, η Ομοσπονδία, η ΕΣΑΜΕΑ όταν πέρναγαν  τις περικοπές στην πρόνοια κατά 50%, το ξήλωμα των όποιον παροχών και δομών για τα ΑΜΕΑ; Τι στάση κράτησαν όταν με τον νόμο Κατρούγκαλου και Βρούτση οι αναπηρικές συντάξεις γίνονταν φιλοδώρημα; Πολύ περισσότερο όταν οι σκληρυντικοί στο σύνολό τους, εκτός από τους πολύ πλούσιους, έμπαιναν σε κίνδυνο με το σμπαράλιασμα του συστήματος υγείας μέσα στην πανδημία;

ΤΙΠΟΤΑ!

Γιατί απλά είναι γρανάζι αυτού του συστήματος. Γι’ αυτό, όχι μόνο σε αγώνες δε βρέθηκαν, όχι σε κινητοποιήσεις δε μας κάλεσαν, αλλά ούτε μια ανακοίνωση καταδίκης αυτής της κατάστασης δεν έβγαλαν για να αναδείξουν τις αιτίες και τους υπευθύνους, ούτε μια διεκδίκηση δεν προέβαλαν με βάση τις ανάγκες των σκληρυντικών και των οικογενειών τους.

Έκοβαν συναδέλφους στα ΚΕΠΑ, ποια παρέμβαση έκαναν; Έκλειναν τα ιατρεία για τη σκλήρυνση μέσα στην πανδημία, ποια καταγγελία έβγαλαν, έστω για τα μάτια του κόσμου; Μα και τώρα που το τσουνάμι της ακρίβειας και ο πόλεμος έρχεται να αποτελειώσει ό,τι άφησε πίσω της η κρίση και η πανδημία. Με πρώτα δραματικά θύματα τους χρόνιους πάσχοντες, τα ΑΜΕΑ των λαϊκών οικογενειών, τον κίνδυνο πολλοί από εμάς να μείνουμε ακόμα και χωρίς ρεύμα.

Όλη τους την διεκδίκηση την εξάντλησαν σε…  Ημερίδες και δημόσιες σχέσεις!

Ως εδώ!

Παίρνουμε ευθύνη για να  ζωντανέψει ο σύλλογος, να γίνει σύλλογος-στήριγμα κάθε σκληρυντικού και όχι μέσον ανέλιξης του κάθε μεγαλοπαράγοντα.

Παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας, των οικογενειών μας στα δικά μας χέρια. Να δυναμώσει η αγωνιστική φωνή των σκληρυντικών, να ενισχυθεί αποφασιστικά η ΣΕΑΑΝ, να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο σύλλογο.

Στηρίζουμε τις προτάσεις της ΕΣΚ στη γενική συνέλευση. Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της ΣΕΑΑΝ.

Παίρνουμε μαζικά μέρος στην κινητοποίηση με άλλους φορείς στο Υπουργείο Υγείας 2 του Νοέμβρη 11:30 π.μ. και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 του Νοέμβρη και στο συλλαλητήριο στις 10:30πμ στα Προπύλαια (προσυγκέντρωση Σεααν 10:00πμ στον πεζόδρομο της Κοραή στάση μετρό Πανεπιστήμιο)  για:

  • δωρεάν θεραπείες, φάρμακα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλους τους χρόνιους πάσχοντες και τα αμεα χωρίς κανέναν αποκλεισμό, καμία κατηγοριοποίηση, κανένα πλαφόν, για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, Έλληνες και μετανάστες.
  • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καμία πληρωμή από τους ασθενείς, καμία απόλυση και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών γιατί είναι άκρως απαραίτητοι.
  • Όχι στο νέο ΕΣΥ και το εθνικό σχέδιο της αναπηρίας των περικοπών, των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης των αναγκών μας.
  • Τώρα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια. Να απαγορευτεί κάθε διακοπή ρεύματος σε σπίτι με χρόνιο πάσχοντα και αμεα.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και των φόρων στα καύσιμα.
  • Αυξήσεις στα επιδόματα και τις συντάξεις.
  • Έκτακτη ενίσχυση 1.000€ μπροστά στις γιορτές.
  • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Κανένας σκληρυντικός κάτω από 67%

Είμαστε πάσχοντες αλλά και άνθρωποι που διεκδικούμε με τον αγώνα μας να ζήσουμε ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια

Τηλέφωνα επικοινωνίας

10:00-16:00: 210-5221411

                       6981298886

Αθήνα, 20/10/22