This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Τηλ.: 2105221411 www.eskamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

www.goneisamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο των συνδικάτων ενάντια στον αντιλαϊκό
κρατικό προϋπολογισμό, την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη, στις 6μμ, στο Σύνταγμα!

Προσυγκέντρωση των δυνάμεων της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου

στις 5μμ στο πεζόδρομο της Κοραή (Στάση  Μετρό Πανεπιστήμιο).                                                 

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !

Για μια ακόμη φορά έρχεται στην βουλή για ψήφιση ένας προϋπολογισμός που από την μία μειώνει ακόμα περισσότερο της δαπάνες σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, ειδική αγωγή και αποκατάσταση σπρώχνοντας αυτούς τους κοινωνικούς τομείς στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση τους, αλλά και στην κατεύθυνση των περικοπών σε επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας με εργαλείο το Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία. Η κατάθεση του φετινού κρατικού προϋπολογισμού συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, του λαού μας, των αναπήρων που προηγήθηκε, συμπληρώνει τον νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη αλλά και τους υπόλοιπους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν στο φόντο των έκτακτων αναγκών της πανδημίας. Από την άλλη δίνει δωράκια φοροαπαλλαγών σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, σε βιομηχάνους και εφοπλιστές, δισεκατομμύρια ευρώ από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και του ταμείου ανάκαμψης για επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη, τα 5G δίκτυα κλπ. την ίδια στιγμή αυξάνονται οι δαπάνες για το ΝΑΤΟ. Οι δαπάνες το 2022 για τις δαπάνες του ΝΑΤΟ θα ανέλθουν στα 7,5 δις. Και για να «χρυσώσει το χάπι» η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει ένα εφάπαξ επίδομα των 250€ στους αναπήρους, μικροσυνταξιούχους, τους πιο εξαθλιωμένους για να ξεχάσουμε τι χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια από τον πληθωρισμό και όχι μόνο, για να δείξουμε ανοχή στα πολύ περισσότερα που σχεδιάζουν να μας κόψουν τα επόμενα χρόνια. Δεν είμαστε επαίτες αλλά άνθρωποι με δικαιώματα και ανάγκες που ξέρουμε να τα διεκδικούμε!

Υπάρχει Διέξοδος. Υπάρχει Ελπίδα.

Ο οργανωμένος, μαζικός, μαχητικός και αποφασιστικός αγώνας των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, των οικογενειών από τα φτωχά λαϊκά στρώματα χέρι, χέρι μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, με το νεολαιίστικο και το γυναικείο κίνημα ενάντια σε αυτή την αντεργατική, αντιλαϊκή και αντιαναπηρική πολιτική, για την ριζική ρήξη και ανατροπή για μια άλλη κοινωνία που η επιστήμη και η τεχνολογία και ο πλούτος που παράγεται να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, των αναπήρων και των οικογενειών τους.

Λέμε ΟΧΙ στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Να μην εφαρμοστεί το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία. Ο καιάδας του 21ου αιώνα.
  • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΟΠΕΚΑ.
  • Καμία περικοπή σε θεραπείες, επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας. Κανένα επίδομα και σύνταξη κάτω από 600€.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία.
  • Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο τον λαό. Για να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Επίταξη των μεγάλων μονάδων του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η πανδημία. ΔΩΡΕΑΝ όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, επεμβάσεις για τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες. ΔΩΡΕΑΝ όλα τα αναγκαία τεχνολογικά βοηθήματα. Όλα αυτά είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.
  • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα. Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.           

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Το ΔΣ του Ενιαίου