This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, πλ. Βάθη, 2ος όροφος, τηλ: 210 52 21 411, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

  Η ευαισθησία και υποκρισία των σημερινών και προηγούμενων κυβερνώντων περισσεύει, αλλά η πραγματικότητα σκληρή, αμείλικτη. Γι’ αυτό οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες με τις οικογένειές τους παίρνουν μέρος μαζικά Παρασκευή 3 Δεκέμβρη στις 6:30μμ, στον πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο) στη συγκέντρωση- λαμπαδηδρομία προς τη βουλή και τα γραφεία της ΕΕ, στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων αναπήρων και χρονίως πασχόντων που πέθαναν από τον κορονοϊό στα ιδρύματα πρόνοιας αλλά και από τον εξοστρακισμό τους από τη μετατροπή του συστήματος υγείας σε σύστημα μίας νόσου, στις χώρες-πρότυπα της Ευρώπης του «πολιτισμού».

Μερικά σχόλια.

  250€ έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ΑμεΑ ανακοινώνει η κυβέρνηση όταν πολλοί ανάπηροι ούτε ηλεκτρικό σώμα δε θα μπορούν να ανάψουν τα Χριστούγεννα. Πάνω από 500.000 οι βαριά ανάπηροι, δίνει 250€ η κυβέρνηση εφάπαξ στους 173.000 που παίρνουν επίδομα τη στιγμή που μόνο από τον πληθωρισμό οι περισσότεροι ανάπηροι έχουν χάσει ήδη 1 επίδομα. Με 0,68 λεπτά την ημέρα, τι να καλύψουν;

  Πήγε ο κύριος Χατζηδάκης στο ΣΕΦ και ανακοίνωσε περιχαρής ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση των νέων ΚΕΠΑ, τι περιμένει να του πουν οι ανάπηροι «ευχαριστώ» που οργανώνει καλύτερα τα σφαγεία; Το ότι τα πάει στην άκρη της πόλης δείχνει ότι φοβάται την οργή του κόσμου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πήγε σε ημερίδα για την προσβασιμότητα με άλλους ιθύνοντες της εξουσίας, που περιελάμβανε και cocktail gala. Μας είπε ότι με το ταμείο ανάκαμψης, στα πλαίσια της ευαισθησίας της κυβέρνησης, θα χρηματοδοτηθούν διάφορα έργα προσβασιμότητας.

  Αυτό που δε μας είπε ο κύριος Χατζηδάκης είναι πόσα ΑμεΑ θα αποκτήσουν πρόσβαση στην ανεργία, αφού και στο ίδιο του το υπουργείο και στους οργανισμούς που διευθύνει, με τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του υπουργείου αλλά και του ΟΑΕΔ, του ΕΦΚΑ και όχι μόνο, καταργεί και τις τελευταίες θέσεις εργασίας για ΑμεΑ, όπως τηλεφωνητές κλπ. Πόσοι ακόμα ανάπηροι θα αποκτήσουν πρόσβαση στη φτώχεια, στην ανέχεια ή θα μείνουν χωρίς φάρμακα και θεραπείες με την εφαρμογή της λειτουργικότητας ως εργαλείο μαζικών περικοπών στις θεραπείες, τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας;

  Έκανε και βόλτα με ένα παιδί με αναπηρία για να δείξει την ευαισθησία του ο κύριος Πρωθυπουργός. Τα πάνω από 25.000 παιδιά με αυτισμό, με τους ελάχιστους υπολογισμούς που δε βρίσκουν εξειδικευμένη δομή να καλυφθούν, με ευθύνη ποιων κυβερνώντων οι οικογένειες αυτές είναι σε αδιέξοδο σε απόγνωση και τα παιδιά ασυλοποιημένα στο σπίτι τους.

  Αρκετά όμως με τα σόου!

  Κύριοι της κυβέρνησης υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τον θάνατο του 25χρονου στην προνοιακή δομή «ο Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη. Όπως είναι και τεράστιες οι ευθύνες σας σε νυν και πρώην κυβερνώντες για την «ασυλία» που απολαμβάνουν οι διαφορές φιλανθρωπικές οργανώσεις και ΜΚΟ, γι’ αυτό εδώ και ένα μήνα δεν έχετε βγάλει καμία ανακοίνωση, έχετε συγκαλύψει κυριολεκτικά το ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του 4χρονου παιδιού την ώρα που έκανε θεραπεία στην ΕΛΕΠΑΠ των Ιωαννίνων.

Από διαφημιστικά σποτ χορτάσαμε. Αλλά εδώ υπάρχει ομερτά σιωπής.

 

Αγώνας η μόνη διέξοδος!

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.