This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλατεία Βάθης. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-5221411, www.goneiaamea.gr,    info@goneisamea.gr

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, εργαζόμενους στα σχολεία μας!

Με αγώνα για: 

Ασφαλή και πλήρως στελεχωμένα σχολεία για τα παιδιά μας.

Να πάρουν πίσω τις περικοπές των θεραπειών των παιδιών μας.

            Όσο και η ψυχή μας να είναι μαυρισμένη, από τις εικόνες των ημερών, είμαστε εδώ οι γονείς με αξιοπρέπεια, με πίστη στο συλλογικό αγώνα, οι τίμιοι αγωνιστές εκπαιδευτικοί και επιστήμονες αλλά και το βοηθητικό προσωπικό, το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, η ΣΕΑΑΝ, όλοι εμείς, που στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, που έχουμε παιδιά μας τα παιδιά όλου του κόσμου και με αγώνα και αλληλεγγύη μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη τη σχολική χρονιά. Για τα παιδιά μας, που τους το οφείλουμε, για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους, που δικαιούνται να βλέπουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, τα παιδιά μας να εξελίσσονται δηλαδή, και να αναγνωρίζεται το έργο τους.

            Άλλωστε με αυτόν μας τον αγώνα, κρατήσαμε ανοιχτά τα Ειδικά Σχολεία, όλα αυτά τα χρόνια, γιατί ήθελαν να τα κλείσουν, σημερινοί και πρώην κυβερνώντες. Γιατί αυτή ήταν η απαίτηση της ΕΕ και του 3ου Μνημονίου. Αυτήν την πολιτική στήριξαν και οι δήμοι και οι Περιφέρειες, που έχουν στην αποκλειστική τους ευθύνη την ίδρυση και την ανέγερση νέων σχολείων αλλά και τη μεταφορά των παιδιών. Γι αυτό, αρνήθηκαν να ιδρύσουν νέα, με βάση τις ανάγκες και άφησαν πολλά στα χαρτιά (ΕΕΕΕΚ Αθήνας, Βύρωνα, Ν. Φιλαδέλφεια, Μαρούσι). Αρνήθηκαν επίσης να αντικαταστήσουν, τα ακατάλληλα και επικίνδυνα κτήρια που είναι η πλειοψηφία Ειδικών και Γενικών σχολείων. Στήριξαν το ιδιωτικοποιημένο σύστημα μεταφοράς, ενώ οι χρηματοδοτήσεις προς τα σχολεία ήταν με το σταγονόμετρο.

            Όμως με τον αγώνα μας, επιβάλλαμε την παράλληλη στήριξη και τα τμήματα ένταξης, έστω και έτσι που λειτουργούν, αποδεικνύοντας πως ούτε αυτήν την ένταξη, που αυτοί διαφημίζουν, ακόμη και για τις περιπτώσεις που μπορεί να γίνει, δεν στηρίζουν.

            Κράτος, που θεωρεί κόστος, μη επιλέξιμες τις δαπάνες για την αναπηρία, την υγεία, την ειδική αγωγή, την αντισεισμική, την αντιπυρική προστασία αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα. Κράτος ικανό που θεωρεί τις δαπάνες επιλέξιμες για τη στήριξη των επενδυτών, των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ αλλά και για τις δυνάμεις καταστολής του λαού που αγωνίζεται.

            Όσο μειώθηκε το προσωπικό για τα σχολεία και την υγεία (πάνω από 12.000 άτομα), τα τελευταία 6 χρόνια τόσο αυξήθηκε το προσωπικό για την Αστυνομία. Γι αυτό πριν καν φτάσουμε στο χώρο που θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε, βρίσκονται εκεί, δεκάδες αστυνομικοί, αλλά βγάζουν εγκύκλιο να μοιράζουν μια παράλληλη σε πέντε παιδιά ή έναν νοσηλευτή σε πέντε σχολεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στα υπάρχοντα σχολικά κτίρια για να καταστούν πλήρως ασφαλή και λειτουργικά. Τα σχολικά κτίρια που δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις να καταργηθούν και να αντικατασταθούν από άλλα κτίρια που με ευθύνη του κράτους θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας.
 • Γενναίο σχέδιο κατασκευής νέων ειδικών σχολείων με σύγχρονες προδιαγραφές για την αντικατάσταση των επικίνδυνων και την ίδρυση νέων ειδικών σχολείων για να γίνει η αναγκαία αποσυμφόρηση των μαθητών από τα υπάρχοντα που στην πλειοψηφία τους είναι υπεράριθμα-επικίνδυνα και να λειτουργήσουν μια σειρά ειδικά σχολεία που σήμερα είναι στα χαρτιά (ειδικά δημοτικά Βύρωνα, Ν. Φιλαδέλφειας, ΕΕΕΕΚ Αθηνών, ΕΝΕΕΓΥΛ Αμαρουσίου κλπ).
 • Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των ειδικών σχολείων, όλων των παιδιών που χρειάζονται παράλληλη στήριξη και να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν με επιστημονικούς όρους όλα τα τμήματα ένταξης.
 • Να παρθούν πίσω οι απαράδεκτοι εγκύκλιοι για την παράλλη στήρηξη και τους σχολικούς νοσηλευτές.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και αναπληρωτών.
 • Στα πλαίσια του πρωινού ωραρίου τα παιδιά να ολοκληρώνουν όλα τα εκπαιδευτικά και θεραπευτικά τους προγράμματα. Γιατί δεν είναι δυνατόν παιδιά με νοητική στέρηση, αυτισμό, παιδιά με αναπηρίες να είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στον δρόμο. Με διαφορετικά κριτήρια να εκπαιδεύεται το πρωί το παιδί και με άλλα δεδομένα, χωρίς καμία επιστημονική διασύνδεση, να γίνονται οι θεραπείες το απόγευμα. Την ίδια στιγμή οι γονείς να καταταλαιπωρούνται και να αφαιμάζονται οικονομικά. Με βάση αυτήν την ανάγκη, να καθορίζονται τα κενά σε ψυχο-λογο-έργο, αλλά και βοηθητικό προσωπικό και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις. Γιατί ένας λογοθεραπευτής/εργοθεραπευτής για 50, 100 παιδιά είναι για του κόσμου τα μάτια. Μέχρι να εξασφαλιστεί το παραπάνω, θεραπείες σε όλα τα παιδιά με 100% κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ και το κράτος, χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών. Χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις για ανασφάλιστα και ασφαλισμένα παιδιά ή ηλικιακά όρια.
 • Κανένα σχολείο χωρίς σχολίατρο και νοσηλευτή, χωρίς σχολικό ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας.
 • Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο.
 • Να καταργηθούν όλες οι αποφάσεις που περικόπτουν θεραπείες, όπως οι τελευταίες αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
 • Να ακυρωθεί η απόφαση για μείωση των θεραπειών των παιδιών του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων. Θεραπείες ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ.
 • Δημόσιο σύστημα μεταφοράς από και προς τα ειδικά σχολεία με ειδικά, ασφαλή και λειτουργικά μέσα αλλά και με εξειδικευμένο προσωπικό. Γιατί το σκαλάκι του σχολικού είναι η είσοδος του σχολείου και αυτός που το υποδέχεται πρέπει να είναι ειδικός και βεβαίως τα σχολικά δε μεταφέρουν πατάτες, μεταφέρουν παιδιά. Να κόψουν το λαιμό τους και να εξασφαλιστούν ΤΩΡΑ όλα τα δρομολόγια, όλα τα παιδιά για να μπορούν από αύριο να πάνε κανονικά σχολείο. 

Μαζικοποιούμε το Ενιαίο των γονιών, πυκνώνουμε τις γραμμές της ΣΕΑΑΝ

Ζωντανεύουμε τους συλλόγους στα Ειδικά Σχολεία

Με τον αγώνα μας υψώνουμε ασπίδα προστασίας γύρω από τα παιδιά μας τις οικογένειες μας.

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

08/09/2023