This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ.: 210 52 21 411, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.www.goneisamea.gr.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11/2022

Η παρέμβαση έγινε μετά από καταγγελία μητέρας μαθητή του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου στον Ενιαίο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ, ο οποίος αν και Νοέμβρης μήνας παραμένει σπίτι του και δε φοιτά στη σχολική μονάδα όπως 1000 ακόμα μαθητές στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Ο μαθητής δε χωρούσε στα ήδη διαμορφωμένα δρομολόγια ούτε και σε ταξί αφού και στην τελευταία προσπάθεια το δρομολόγιο κηρύχθηκε άγονο. Την ίδια στιγμή λόγω συγχώνευσης δρομολογίων μαθητές κάνουν δύο ώρες να φτάσουν στα σχολεία ή να γυρίσουν στα σπίτια τους, ενώ υπάρχει γονιός που αναγκάζεται να μεταφέρει κάθε μέρα ο ίδιος το παιδί του, γιατί η εταιρεία που έχει πάρει το δρομολόγιο αρνείται τη μεταφορά του, γιατί λέει «το παιδί δεν είναι συνεργάσιμο, προκαλεί προβλήματα». Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάθεση της μεταφοράς των παιδιών μας σε ιδιώτες, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων. Ιδιώτες που λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος και με προσωπικό ανειδίκευτο.

Στη συνάντηση με τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή της σχολικής μονάδας ειπωθήκαν τα εξής: μετά από ερώτημα μέλους του Δ.Σ. του ενιαίου συλλόγου γιατί το παιδί είναι ακόμα στο σπίτι του, μας απάντησαν ότι δεν είναι ευθύνη του σχολείου άλλα της περιφέρειας και δεσμεύτηκαν να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους εκεί. Προέτρεψαν και τη μητέρα να απευθυνθεί στην περιφέρεια ...ατομικά όμως γιατί θα είναι πιο αποτελεσματική η παρέμβαση και όχι συλλογικά μέσω του Ενιαίου!!!

Σε όλα αυτά απαντήσαμε ότι ο σύλλογος παλεύει για δημόσιες δωρεάν μεταφορές με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό και είναι ευθύνη του κράτους να εξασφαλίσει τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο σχολείο τους. Δεν είναι αντικειμενικό η μητέρα που είναι εργαζόμενη με τρία παιδιά μονή της να πληρώνει άνθρωπο για να κάθεται με το παιδί τις ώρες που το παιδί έπρεπε να είναι στο σχολείο του, ενώ και ο Νοέμβρης μεσιασε και φτάνουν Χριστούγεννα. Επίσης, επαναλάβαμε ότι, το προηγούμενο διάστημα, ο ενιαίος μαζί με εκπαιδευτικούς και φορείς του αναπηρικού κινήματος έκανε παρεμβάσεις στο υπουργείο παιδείας και στη βουλή για αυτά τα ζητήματα.

Τελικά, ας μας απαντήσουν, ποιανού είναι η ευθύνη ώστε να είναι οι μαθητές στα σχολειά τους;

Δεν θα ανεχτούμε άλλο την κοροϊδία δεν θα γίνουμε μπαλάκι στο τραπέζι των ευθυνών!

Την ώρα που μπουκώνουν τους παρόχους ηλεκτρικής ενεργείας με δισεκατομμύρια, μας λένε ότι τα παιδιά μας δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο τους, προτείνοντας μάλιστα τον ατομικό τρόπο επίλυσης των προβλημάτων.

Σε αυτό το δύσκολο καιρό λοιπόν πιάνουμε το χέρι ο ένας του άλλου με ψηλά το κεφάλι μέσα από τις γραμμές του ενιαίου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αμεα Αττικής και νήσων, το αναπηρικό κίνημα, τους υπολοίπους εργαζομένους και διεκδικούμε μαχητικά όλα αυτά που οι άνθρωποί μας, τα παιδιά μας πρέπει σήμερα να έχουν βάσει των σύγχρονων επιστημονικών εξελίξεων και βάσει του πλούτου που παράγουμε εμείς οι εργαζόμενοι.

  • Κανένα παιδί έξω από το σχολείο του.
  • Εδώ και τώρα δημόσιες δωρεάν μεταφορές με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Απαιτούμε να πάρει η κυβέρνηση και η περιφέρεια όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστεί η μεταφορά όλων των παιδιών στο ΕΕΕΕΚ του Αγίου Δημητρίου με ασφάλεια, μέσα σε λογικό χρόνο , από και προς το σχολείο και χωρίς καμία επιβάρυνση των παιδιών. Η θέση των παιδιών είναι μέσα στο σχολείο και είναι ευθύνη του κράτους να το εξασφαλίσει

Συνεχίζουμε μέχρι να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο τους.

Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας!!

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ

Αθήνα, 21/11/22